Långfredag.

Idag har hela min släkt varit på laserskjutning och problemlösning plus lite mat efteråt inne i Malmö. Jag stannade hemma och var hundvakt. De sände mig bilder av engagemanget. Planen var ju att vi alla skulle vara med, men tyvärr fick jag välja Fluffy denna gången. Idag var dock Fluffy på väldigt gott humör så det kanske skulle finnas en möjlighet att lämna henne, men jag var tryggare med att stanna hemma med henne. Nästa gång skall jag vara med. Hoppas att det blir en tradition för när min syster och svåger kom hem så verkade det som om det hade varit ett väldigt bra sätt att umgås med hela släkten på. Att leka lite, snacka lite och umgås. Det blir ju en del när vi samlar oss, så jag tror att det var över 30 man som deltog. Skall kanske skriva kvinnesker. Men då måste man ha läst Egalias döttrar för att förstå vad man menar. Det är ju så att till och med vårt språk är präglat av män. Det heter människor inte kvinneskor. Varför, ja det blir ju samma sak att när man skall beskriva båda könen så kommer det automatiskt nästan 30 man, inte 30 kvinnor. Säger man kvinnor så undantager man de av det manliga könet, men när man säger 30 man så kan även kvinnor ingå i det. Kanske i minoritet men det kan lika väl vara i majoriteter.

Jag hade det helt okey här hemma med mina hundar plus Nea som är en spansk spaniel tror jag. Kanske det var lite fel på rasen, inte helt säker. En charmig halvstor hund med massor av lockar i pälsen. Hon har varit väldigt lycklig nu när det har varit snö, sprungit rundor i snöen och verkligen njutit av den. Verkar inte som hon känner av kyla, det kan man nästan se på hennes päls. Nästan dreadlocks hela hon. Det blev lika tyst och lugnt som jag brukar ha det i Spanien när jag är där nere utan besök. Har varit väldigt okey med sällskap hela tiden här av syster och svåger och fått använda min röst lite mer än vad som jag är van vid. Tur att min son följer med ner till Spanien annars hade det blivit en väldigt abrupt övergång till tystnaden. Nu blir det lite mer tillvänjning. Imorgon är det påskafton, då tror jag att också Fluffy skall kunna klara av att träffa lite fler hundar och människor, så då kanske jag får träffa alla mina barn och barnbarn. Hade blivit lite konstigt om jag åker från Spanien för att få chansen att träffa barn och barnbarn och inte kan göra det på grund av att Fluffy har stört alla sådana planer med sin sjukdom. Men nu går det nog en dag i alla fall. Tänker försöka. Får väl åka därifrån om det inte går, men har bestämt mig för att det skall gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s