Tranor vid Hornborgarsjön.

Läser i tidningen att nu är det dags för tranor vid Hornborgarsjön. Vid det här laget har det kommit minst 9000 tranor dit. Undrar vad de tänkte på när de kom ditflyttande nu. Jag tror inte att de tänkte på vädret. Säger jag som just har lämnat ett väldigt snöigt och kallt Skåne och Hornborgarsjön ligger ju en bott norröver från Skåne räknat, lite närmare Trollhättan om jag inte har helt fel för mig. Kan inte vara det bästa vädret där heller. Jag trodde att de stackarna kunde känna sig för lite, att nu börjar det bli varmt och våren börjar komma. Visserligen läser jag också att folk rapporterar vårtecken i Skåne och även lite norr om Skåne, men men. Inte såg jag till några vårtecken. Jo, när jag kom dit för en vecka sedan så blommade snödroppar, vintergäck och så vidare. Men både snödroppar och vintergäck kan väl inte räknas som vårblommor, det hör man ju på namnet eller hur. När jag hade varit där någon dag, såg man ju inte till några snödroppar och vintergäck, bara snö. När jag och min son körde från Ystad så såg man definitivt bara snö. Jag tror de stackars tranorna förväntade sig lite mer när de flög hem till Sverige. Men visserligen stod det i tidningen att hittills var bara 9000 tranor på plats. Resten var lite klokare och undersökte förhållande innan de satte av på en så lång resa. Jag tror att resterande 9000 -10 000 väntar en stund. Jag tror att det brukar vara 18 000 – 20 000 tranor vid Hornborgarsjön, varje år, men de andra väntar alltså.

Det var underbart att komma till ett land där man kan sitta ute och äta frukost och överhuvudtaget befinna sig utomhus hela dagarna. Men här har det alltså stormat rejält. Min stora tunga gasgrill hade tillsammans med en stor tung glasbehållare vandrat flera meter och min stora parasoll var knäckt. Jag fick rapporterat av min vän och poolskötare att alla mina solstolar hade vandrat ner och tagit sig ett dopp i bassängen. De fick dock inte lov att fortsätta med sitt badande utan blev uppmanade att omedelbart ta sig upp till sitt rätta element. Idag blåser det knappt så det är lite svårt att föreställa sig att det har varit så kraftiga vindar. På tal om parasollen så har faktiskt min händiga son lagat den. Han har överhuvudtaget varit väldigt aktiv efter en något sen uppvakning. Vi somnade ju ganska sent i natt eller skall vi kanske säga tidigt imorse. Strandpromenad, frukost och därefter en fullständig städning och omorganisering av mitt skafferi. Det är nästan värt att föreviga med ett fotografi just nu. Allt klorintvättat inuti, så kanske till och med mjölet smakar klorin vid det här laget. Därefter alltså lagning av parasoll, vi vet inte helt ännu om det fungerar som förr, men det var värt ett försök. Jag somnade i solen, han jobbade. Det är ju han som behöver D-vitaminer, jag får ju det varje dag här. Just nu är han inne och lagar sin berömda gourmetmat. Bortskämd blir jag i alla fall, när han är och hälsar på. Underbart att ha honom här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s