Pågatågen!

Ännu en fin och solig dag i Spanien. Fluffy fick stanna hemma från stranden idag, vi upplevde att hon blev lite trött igår efter 5 kilometers strandpromenad. Hon verkade visserligen inte lika övertygad om den saken när vi tog Pippi med oss och lämnade henne ensam hemma. Vi fick också många reaktioner från det vanliga gänget nere på stranden. Någon blev så glad för att vi sade att hon var hemma eftersom de inte hade vågat fråga om varför vi bara hade en hund med oss, eftersom de var rädda att hon var död. Men de flesta frågade om var hon var och visade en lättnad när vi sade att hon var hemma eftersom hon varit lite trött. Gänget på stranden håller ordning på mig. Många pekade på klockan och menade att jag var lite sen ner på stranden. De skyllde på min son, kanske jag också gjorde det, men inte bara. Ganska skönt att ta det lite lugnt på morgonen. Ännu har ju inte badsäsongen börjat och då kan man gå ner på stranden med hundar lite senare. I sommar är det ju fullt av solbadare redan lite över 08:00 på morgonen. Annars har vi haft en lugn dag. Visserligen inledde vi med att leta efter flankstek. Hade slagit upp det på ett översättsprogram vad det hette, men vi möttes av stora frågetecken i alla de 3 affärerna som vi prövade. Fick alltså inte tag i flankstek. Vi försöker nu med kalvstek. Den är i ugnen just nu. Blir kanske färdig vid halv åtta eller åtta. Gör inte så mycket då vi har bottnat med grönpepparpastej och Cava.

Jag hörde av min systerson att han var lite sur eftersom han hade läst att Pågatågen i Skåne inte fick lov att heta Pågatågen mer efter Metoo kampanjen. Han verkade ganska så upprörd över detta faktum och det var tydligen många fler som hade reagerat på detta. Läste att till och med aktier hade sjunkit på grund av att man hade läst detta i tidningen. Det var lite skoj att efteråt läsa att det faktiskt var ett aprilskämt och inte hade någon som helst sanningshalt. Det blir en tankeställare att vi använder så mycket energi på dylika bagateller som om man döper om ett tåg, medan man kanske inte orkar engagera sig i det stora och allvarliga sakerna som pågår ute i världen. Jag tyckte i alla fall att det var ett ganska kul aprilskämt. Vi skåningar reagerade i alla fall unisont. Rör inte vårt pågatåg. Men man skulle kanske ändå ha vartannat pågatåg och vartannat tösatåg. Hörs dock i mina öron lite konstigt med ett tösatåg, men vi hade säkert vant oss vid det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s