Marknad i Spanien.

Då var det dags för de där varma dagarna i Spanien. Nu sitter jag i skuggan. Var lite för varmt i solen. Det är snart dags för att gå barfota på strandturen. Mina fötter behöver det. De mår väldigt bra med 5 kilometer sandpeeling varje dag. Mjuka som en babystjärt, får man likna fötter vid en babystjärt? Men i alla fall så blir fotsulorna lyckliga. Jag också! Vi åt gott och satt ute till ganska sent igårkväll. Pratade om hur det var på 60-talet med olika artister, där de flesta nu har gått och dött. Sist ut just nu var ju Lill-Babs, men alla de andra också James Dean, Tommy Steel, Elvis Presley, Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida, Sofia Lorén, Anita Ekberg och så vidare i en lång rad. Generationen nu har ju inte en aning om vem de är medan jag och min generation liksom växte upp med dem. Vi pratade också en del om hur det var för mig när jag vid 18 års ålder blev gravid. Ja, man blir ju inte bara gravid, man får faktiskt göra något också för att bli det. Men oavsett var de ju så att om man var gravid måste man också vara gift. Alltså blev jag gift. Där passar det faktiskt lite bättre med blev. Vad jag minns så var det ingen som frågade mig om jag ville gifta mig, det var en självklarhet om jag nu hade ”ställt till det” på det viset. Det började ju faktiskt med att min far slutade att prata med mig när han fick veta detta ”lilla/stora” problem. Om det hade funnits laglig abort på den tiden tror jag att han hade bestämt sig för det. Och det hade han i alla fall ångrat eftersom det inte fanns någon på jorden som älskade mer den lilla varelsen som efterhand föddes. Han blev en perfekt morfar.

Idag var det torsdag och därmed marknad i La Marina. Min son ville köpa oliver och vit sparris. Vi åkte dit. Det märktes på storleken av marknaden att det nu har blivit mer turisttider. Den vara större än vad den brukar vara på vinterhalvåret. Vi letade efter vit sparris, men har alltså inte hittat det ännu, oliver hittade vi i olika varianter. Vit sparris har vi inte funnit varken i matbutiker eller marknader. Min son får försöka att överleva utan vit sparris och hollandaisesås. Alltid kul att gå på marknad likväl. Folkvimmel och en massa olika ting och tang som man knappt vet vad man skall ha dem till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s