Våren är här!

Idag tog jag sovmorgon och var inte nere på stranden förrän klockan 11:00. Då var ju inte samma gäng där som tidigt på morgonen. Men det var en hel del som låg och solade på stranden. Även nudisterna hade börjat att komma dit. Många var väldigt bruna över hela kroppen. Undrar om de har solat nakna hela vintern. Jag skulle nog ha tyckt att det var för kallt. Det var visserligen 20 grader, men det blåste rejält. Nu har det blåst i flera dagar, min IKEA belysning utomhus hade blåst ned imorse. Har ännu inte kollat om den fortfarande fungerar. Igår kändes det som om det var höst, men idag bestämde jag mig för att det är vårvindar. Kom att tänka på sången vi sjunger på valborgsmässoafton i Sverige. Nämligen sången som Julia Nyberg har skrivit: ”Vårvindar friska, Leka och viska, Lunderna kring, likt älskande par, Strömmarna ila, finna ej vila osv” Snart är det ju valborgsmässoafton i Sverige. Vid sådana högtider så kan jag längta till Sverige. Visserligen kommer jag ihåg många valborgsmässoaftnar där jag har stått i vintermundering vid bålet och fruset händer och fötter av mig. När man väl fick elden att ta så kunde man ju värma sig litegrann. Många korvar hamnade dock också ner i elden och de som inte gjorde det var ofta svarta på utsidan och råa i mitten. Men det är ju en del av charmen med Valborgsmässoafton. Jag är övertygad om att det är varmare här nere och man kan kanske grilla korvarna på grillen istället. Jag tror inte det blir uppskattat om jag tänder en brasa här mellan husen. Kanske jag hade klarat att sätta fyr på hela kvarteret i så fall. Skall nog låta bli det. Har hört att det är ganska tuffa tag på fängelserna härnere.

Jag har snart lyssnat färdigt på den 21 timmars långa boken Sapiens. Jag är mer och mer övertygad nu om att jorden kommer att bestå även om vi nu kommer att förstöra den och att människorasen dör ut, så kommer jorden att anpassa sig och hitta nya livsformer här. Det är ju faktiskt så att om man räknar med att jorden har funnits i ett dygn, så har människorna på jorden bara funnits i några sekunder, så vi gör nog inte så djupa avtryck här. Dinosaurier har funnits mycket längre, men jorden kommer att bestå. Våren kommer nog också att bestå. Just nu är det grönt och vackert även i Spanien. I sommar och höst är det mesta brunbränt av solen, men just nu grönskar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s