Lat söndag!

Idag har jag bara legat i solen och slappat. Orkade dock inte mer sol nu och satte mig i skuggan. Nu börjar det verkligen kännas igen att jag är i Spanien efter en alldeles för kall och blåsig start på april. Nu måste jag dock också försöka att lösa mitt evigvarande problem med att bli resident i Spanien. Har fått kontakt med en som skulle hjälpa mig med det, men han har bara skrivit mail till mig även om jag blev lovad att han skulle se till att få ett raskt möte med mig. Sist skrev han att jag måste överföra min pension till en spansk bank för att få lov att bli resident. Ja, det blir hela tiden nya saker som jag måste göra för jag blir resident här. Nu är jag registrerad som utflyttade från Norge, men alltså inte inflyttad till Spanien. Undrar var jag är någonstans i världen. Tur att jag i alla fall vet att jag är svensk medborgare, alltid något.

Ting avlöser varandra. Min spis som är en spis med induktionsplattor där 2 plattor har slutat att fungera. De låter men lyser inte och blir inte varma. Den tredje plattan fungerar. Troligen är det någon säkring som har gått, men hur förklarar man egentligen det för någon och för vem på spanska. Det blir nästa problem att lösa. Tur att det är söndag, jag behöver inte bry mig idag då jag ändå inte kan komma närmre lösningen. Ja, har man inte stora problem så måste man ju se till att skaffa sig några små problem.

Äntligen har jag i alla fall plockat fram min symaskin här och det var lika kul att sy som jag minns det. Visserligen blev det ett väldigt enkelt klädesplagg som jag sydde, men det var en start. Nu skall jag försöka att hitta några mönster och bestämma mig för vad jag skall sy. Hur hittar man mönster i Spanien, ingen aning. Tyg har jag i alla fall eftersom jag hade samlat på mig det redan innan jag flyttade från Norge. Men det är ju så med problem, de är till för att lösas och man lär sig alltid något av det. Jag har också fått trafikavgift på min bil här nere. Tyvärr kan jag inte utläsa av räkningen hur jag skall betala den, ännu en sak att undersöka. Räkningen ser ju inte likadan ut som den ser ut i Sverige och Norge och jag är inte säker på vad som är kontonummeret som jag skall sätta in det på eller hur jag skriver vem som har betalat. Tur att jag skall till Abaco i veckan och skriva min spanska deklaration. Tror att där finns någon som jag kan fråga.

Min nya design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s