Sol och herpes!

Antagligen har jag bosatt mig i fel land! När solen kommer på allvar här i Spanien och då menar jag när det verkligen börjar bli solväder, då kommer också mina munsår fram. Nu när jag har sol nästan hela året här i Spanien så får jag alltså utbrott av munsår flera gånger om året. Detta året har jag varit förskonad från det fram till nu. Apoteket här nere tjänar nog mycket pengar på mig. Har försökt med en massa olika preparat. Jag trodde ju i min enfald att man hade bättre preparat här i Spanien än i Sverige och Norge, som inte har så mycket sol. Jag har utbrott ca 4-5 gånger om året och varje gång varar det i ca 2-3 veckor, det innebär att jag har detta ”lilla” problem 8 till 10 veckor varje år. I Norge och Sverige begränsades det i alla fall till kanske 2 utbrott varje sommar. När man läser om det så är det ca 60 procent som bär på detta virus, men alla får inte sår av det. Jag vet dock var jag fick det från. Mitt andra äktenskap var en katastrof på mer än ett sätt, men mitt bestående minne av det nu är alltså munsår. Mitt råd är låt bli att kyssas!! Man blir alltså aldrig fri från detta virus. Borde kanske forskas på, men är enig i att vi nog skall använda forskningspengar på viktigare saker. Det går ju att leva med. Men varje gång jag får ett utbrott och det har jag nu, så går alltså också mina tankar till mitt andra äktenskap. Och det är inga kul tankar. Kanske inte mer än rätt att jag har fått detta minne efter honom, för det är ju inte kul minne och det beskriver ju faktiskt mitt äktenskap på ett väldigt informativt sätt.

Men alltså det är verkligen fint väder nu att sola i. Kanske det bästa vädret i Spanien om man vill sola. Graderna på termometern går inte över 26 grader ännu och då kan det vara uthärdligt att ligga i solen, speciellt om det är lite svalkande vind också. På sommaren när det går över 36 grader är det för varmt att ligga direkt i solen. Mina hundar tycker också att vädret är lämpligt att sola sig i vid denna tidpunkten, speciellt nu när de också är nyklippta. Så när jag lägger madrass på solsängen så hinner de inta den innan jag hinner lägga mig själv. Alltså måste jag nu ta fram två solsängar om jag skall få plats också. Jag måste också ha två kuddar, eftersom Pippi tycker att ju mjukare desto bättre. Hon intager kudden med en självklar äganderätt. Hon är ju likadan i sängen och helst skall kudden ha ett sidenöverdrag för att hon skall vara helt lycklig. Kan ju lägga sig på annat material också, men om hon får chansen att välja så vet ju jag och hon vad hon väljer. Har kanske blivit lite lik mig i det. Jag föredrar också sidenöverdrag. Det är så mjukt och skönt att sova på. Helst skall också kudden vara av siden. Då är det en dröm att lägga sig för att sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s