Ännu en solig dag!

Fredag och en helg framför mig. Annars är det ju så att jag inte tänker så mycket på om det är fredag eller någon annan veckodag efter att jag har gått i pension. Märker det mest på att man inte bygger så mycket upp i min gata på helgen. Mina grannar här nere firade nog helg redan igår. Deras högtalaranläggningen gjorde något med grannskapet i alla fall. Den var imponerande. Jag trodde att det var något allmänt jippo på gång när jag hörde musiken strömma ut över nejden. Inte en ton gick till spillo. Lite rädd att de skulle fortsätta hela natten men det gjorde dem inte. De började redan kring middagstid igår, så de höll ju på några timmar. Kul med lite liv här. Annars är det ganska tyst. Solen skiner och värmen verkar nu till att hålla i sig. Även kvällarna är varma. Har hört att man får sommarvärme även i Sverige och Norge i helgen. Skall visst gå upp till 26 grader i södra Sverige, inte illa för att vara april månad.

Varför måste man ta till sådana ytterligheter när det handlar om kön. Läste idag om en pappagrupp på Facebook där man lade upp nakenbilder av sina fruar??? Förstår inte något. Han som började sker bland annat: ”Hur många av er har ballar av stål och vågar lägga ute en het bild på era respektive…” Ja, förhoppningsvis är inte alla pappor likadana. Undrar vad de lär sina barn för könsroller. Bara uttrycket ”ballar av stål” gör att jag undrar lite över deras manlighet. Är det så de mäter det så blir jag lite förundrad. Ännu värre att läsa var att hans egen fru inte känner sig objektifierad. Undrar var som skall till för att hon skall känna det så. I alla fall har han gjort klart för henne att hennes uppgift är att se het ut.

Detta är ju den ena ytterligheten, den andra är att begära att ens fru går klädd i burka. Det är ungefär samma bevis på att vi skall hålla på våra könsroller. Någon i burkaländerna har ju också bett kvinnorna att inte måla ögonen så mycket för att de inte skall locka männen. Det innebär att alla män betraktas som att de inte är herre över sina egna impulser utan skall skyddas från kvinnor. Det är ju faktiskt lite samma sak som att lägga ut sin fru på Facebook och säga att se här vad jag äger. Jag äger denna kvinnan som andra män kan få titta på men inte röra eftersom hon är min. Blir lite upprörd över dessa könsroller och hur man lär de små tjejerna att det gäller att se vacker ut, ha alla kilona på rätt ställe och attrahera männen så att de vill ha en. Man ser det idag tyvärr tidigare och tidigare bland tjejer, som själv mäter sig i hur attraktiva de är för killarna. Vad skall till för att vi skall kunna ändra på det. Det handlar lika mycket om kvinnan som inte känner sig objektiviserad som om mannen som objektiviserar henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s