Vad Fluffy och Pippi behöver veta!

Se inte så ledsen ut när jag ändrar på era rutiner, som att ha haft mat hela dagarna och nu bara få 2 gånger om dagen. Tänk på att om ni gör mig ledsen så kanske jag blir deprimerad och glömmer att ge er mat. Det är klart inget hot men vad orkar man med om man blir deprimerad.

Detta kan jag ju diskutera lite med Fluffy, hon ser ut som att hon lyssnar och lägger huvudet på sned än på det ena hållet och än på det andra hållet. Hon har skaffat sig ett stort ordförråd. Fortsätt att jobba med ditt ordförråd. Pippi kan man ju inte diskutera med, hon har ju bara en hjärncell. Hennes huvudsaklige uppgift är att se söt ut. Bara så du vet det Pippi, det är mer än nog. Men hoppas att du också vet att Fluffy inte helt har förstått varför folk tycker att man är söt för att ett öra står upp. Tänk på att hon kan bli avundsjuk. Ibland skulle jag kanske hjälpa till och berätta för alla de som gullar med Pippi att hon faktiskt kan bitas. Hade det hjälpt dig Fluffy. Men oavsett Fluffy så kan jag inte hjälpa dig att få ditt öra att stå upp. Genetiska fel har vi inte helt kontroll över. Du kan trösta dig med Fluffy att hennes egen mamma hade inte känt igen henne.

Men Fluffy du bör också veta att när du envisas att inte följa med mig och Pippi på gångbron så riskerar du att möta större hundar och känna dig ensam och utlämnad. Det hjälper faktiskt inte att frysa till is och se ut som om man inte fanns. De andra hundarna har faktiskt också bra luktsinne. Att vara vit hjälper inte heller om det nu inte är så att man försöker låtsas vara spöke. Alla tror dock inte på spöke Fluffy. Inte alla hundar heller.

Men Fluffy du måste också veta att oavsett storleken på hunden hade jag gått in och räddat dig. Ja, jag vet att du vet att jag nu är 73 år och kanske inte så rörlig, men du skall veta att kärlek får en att utföra stordåd. Du borde ju veta det Fluffy, efter att ha insett att oavsett om jag hade ruinerat mig när du var sjuk så hade jag betalat allt jag kunde för att du skulle överleva. Jag ser dock inte ett uns av tacksamhet hos dig för det. Du gör som du alltid ha gjort, räknar med att jag skall ge dig mat och att jag skall stå ut med dig precis som du är. Och det gör jag ju! Du har faktiskt inte förstått att det är jag som äger dig inte tvärtom. Jag är dock säker på att hon inte hade betalat lika mycket för mig som jag har gjort för henne.

Ja, jag vet Pippi och Fluffy att ni är sura på mig för att jag har slutat att ge er era godisen som kvällsgodis. Men ben inlindat i bacon är faktiskt inte någon fettfri kost och ni äter ju inte ben som inte är inlindat i bacon. Ingen av er verkar dock att uppskatta Fluffys fettfria diet. Fluffy vill inte ha den och Pippi vill ha den. Ingen blir alltså lycklig. Hon har ännu inte förstått att hon har haft eller kanske har bukspottskörtelinflammation, långt och krångligt ord och hon har ännu inte lärt sig det. Jag vet att du säkert älskar fett, men nej. Ibland bestämmer jag. Det är inte lönt att förklara fler gånger.

Pippi du har ju sett att jag öppnar en burk till Fluffy medan du får nöja dig med dina kulor. Livet är orättvist. Jag kan hålla med dig vad är de torra kulorna i förhållande till den blöta och mjuka burkmaten. Den ser avgjort godare ut. Men sådant är livet. Men eftersom Pippi bara har en hjärncell så bryr jag mig inte om att försöka förklara. Blandar bara lite burkmat ibland kulorna. Detta fungerade bra eller hur. Du har nog inte förstått att det bara är väldigt lite burkmat och väldigt mycket kulor.

Fluffy när vi går på stranden före du har fått frukost är faktiskt inte tanken att du själv skall finna frukost på stranden. Grillad korv är faktiskt inte fettfri! Kan du förstå det och fortsättningsvis sluta att sabotera min diet för dig. Väldigt bra Pippi att du bara har en hjärncell och istället för att leta mat på stranden håller dig i närheten av någon som du tror kan sköta tänkandet åt dig, och denne någon är jag. Din uppgift är faktiskt bara att se söt ut.

Och Fluffy från det ena till det andra, handdukar som ligger på stranden ligger inte där för att du skall kissmarkera på dem. Människorna som äger dem tycker faktiskt inte om det, även om det klart luktar helt underbart i din näsa.

Och Pippi även om jag vet att smånafsning är en kärleksförklaring från din sida kan du inte vara säker på att småbarnsföräldrar menar samma sak. Och man behöver inte kissmarkera på rosorna heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s