Tvättat bilen!

Idag har jag faktiskt tvättat bilen. Att jag skriver om det får er väl att förstå att det inte händer så ofta. När jag nu skaffade bil här nere, så bestämde jag att jag skulle tvätta bilen minst var 14:nde dag eller helst en gång i veckan. Jag är ju pensionär och har massor av tid. Men det jag inte tog med i beräkningen var det där med motivation. Den är lika bra att lura mig nu som när jag inte var pensionär. Med den skillnaden, jag kunde alltid skylla på att jag inte hade tid. Istället satte jag mig vid datan då och tänkte skriva allt det som jag inte hade skrivit, journalnotat, utredningar osv. Men skall sanningen fram så kanske jag då också lurade mig lite och började med att spela ett spel på nätet. Ja, det skulle ju bara bli ett spel. Upptäckte efter någon timme att jag faktiskt inte hade tid att skriva de där journalnotaten eftersom jag i så fall kom att missa TV-serien eller läggdags. Ja, det är alltså likadant nu! Jag är inte alltid motiverad för att utföra alla de där goda föresatserna. Men idag blev det i alla fall av. Jag har varit ganska noggran, både utvändigt och invändigt är den nu tvättad. Detta innebär troligen att jag inte kan se ut genom vindrutan imorgon när jag skall köra. Är det någon som kan ge mig ett bra tips på hur man tvättar vindrutor eller fönster för den delen så att de blir lättare att se genom efter att man har tvättat dem än vad de var innan man tvättade dem. Jag har i alla fall inte löst den gåtan. Insåg också att min nya fina bil, ja nu är den ju ett år gammal, har fått en del stenskott och även någon bubbla efter att jag kört mot en trottoarkant. Trottoarkanterna i Spanien är väldigt mycket högre än vad jag är van vid. Nu har jag dock vant mig så mycket vid det, att jag istället håller halvvägs ut på gatan och istället riskerar att någon bil som skall köra förbi min parkerade bil kommer att ramma halva min bil. Inte vet jag vad som är bäst.

En sak till lyssna inte på David Batras bok: ”Det där var ju tråkigt” när ni är ute och går i mer offentliga sammanhang. Jag gjorde det igår när jag var ute med hundarna på deras eftermiddagspromenad. Det var helt omöjligt för mig att hålla mig för skratt och folk jag mötte såg ut som de när som helst skulle ringa en ambulans och få mig tvångsintagen. Alltså inte ens i Spanien får man alltså gå omkring med hundar och gapskratta rakt ut i luften. Jag använder ju också bluetooth högtalare så de flesta såg ju nog inte att jag lyssnade på något. Skall ha sladdar nästa gång när jag lyssnar på en rolig bok. I Sverige hade jag inte klarat mig, polisen hade kommit med en gång, så det går lite bättre i Spanien. Jag skrev fel och skrev först Spaninen. Kul namn eller hur istället för kaninen kan man kalla Spanien för Spaninen. Låte som något mjukt och gulligt. Inte säkert att Spaniens medborgare blir så överförtjusta över det namnet.

Har ni hört att FN mötet på Dag Hammarskjölds gård, Backåkra utanför Ystad gick bra. Det står faktiskt som en rubrik att deltagarna har börjat prata med varandra. Jag undrar vad de har gjort tidigare på sina möten. Blir väldigt nyfiken, men också glad att nu har de i alla fall börjat prata med varandra. Det bådar väl gott. Nu kan de kanske bli eniga om något eller oeniga, men i alla fall, de har börjat prata med varandra!!!

De hade i alla fall möte på en väldigt idyllisk plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s