Fluffy och veterinärbesök!

Då var det alltså dags för läkarkontroll för Fluffy. Jag upplever henne hur pigg som helst nu, lite slankare än tidigare men pigg och glad. Alltså idag skulle vi få domen, är hon helt frisk eller är hon fortfarande sjuk. Att gå till veterinären här är annars bara kul. Han smittar av sig på alla djurägarna med sitt goda och glada humör. Han växlar lekande lätt mellan spanska, engelska, tyska och franska. Några svenska och norska ord smyger sig också in i hans ordförråd. Jag avundas honom. Likadant är det med hans sekreterare, hon pratar med en kund vid kassan på spanska under tiden som hon pratar i telefon på flytande tyska. Tänk om det hade varit lika lätt för mig. Det är inte konstigt att redan klockan 09:00 på morgonen är hans lilla mottagning helt fullt av hundar och människor. Fluffy är än så länge väldigt glad för att gå in där. Hon tror nog att det är ett sådana där lekparadis för hundar. Men idag var det inte en enda hund som ville leka med henne, de andra hundarna verkade vara för sjuka för att intressera sig för lek, förutom en boxer som Fluffy inte ville leka med. Han var nog för stor för hennes smak. Att betala för veterinärbesöket kan visserligen ta en halvtimme eftersom det händer så mycket runt omkring som göra att sekreteraren får springa runt och ordna än det ena än det andra, medan hon har mobilen klistrad till örat och pratar med en den ene än den andre där också. Hade jag haft hennes jobb så hade jag nog varit helt sönderstressad men hon verkar lika lugn hela tiden. Kastar lite skämtsamma kommentarer runt sig medan hon hela tiden har ett glatt leende på läpparna. Det är inte så konstigt att denna kliniken är väldigt populär. Undrar om en del går dit utan att hundarna är sjuka utan mer för att få ett så underbart bemötande som de ger till alla och envar.

Men hur som helst. Fluffy skulle nu friskförklaras hade jag tänkt mig. In och tog blodprov. Har nu lärt mig att i högerbenet har hon inte så mycket blod att det räcker för blodprov, så vi fick gå över till vänsterbenet på henne. Där hade hon lite mer blod och vi kunde fylla 2 rör med blod. Fluffy var inte så lycklig över denne här behandlingen. Försökte protestera, men ibland är det väldigt bra med små hundar. De har nämligen inte en chans. Fick sitta ner och vänta i 25 minuter innan resultatet skulle komma. Fluffy återupptog sina invitationer till lek till de andra väntande hundarna. Men ingen ville. Hon gav upp och lade sig ner på golvet. Började nu tröttna på att sitta här och vänta, när det inte fanns en enda hund här som ville leka med henne. Tråkmånsar allesammans.

In till veterinären igen och skulle nu äntligen få veta att jag hade en frisk hund. Nej, så blev det alltså inte. Han menade att blodprovet visade på en kronisk bukspottskörtelinflammation och räknade upp många olika orsaker till detta. Det jag hörde var att det kunde vara en cirros eller en tumör. Han hade lite fler möjliga orsaker, men det var dessa två jag hörde mest. Han ville boka tid hos en specialist som bättre kunde tolka ett ultraljud för att se vad det handlade om. Och till råga på allt så hade hon också hög kolesterolhalt. Jaha, inte hjälper det med fettfri kost alltså. Men just fettfri kost är det jag skulle fortsätta med. Nu var det ju så att hon har ätit upp alla burkarna jag hade och jag hade tänkt att komplettera förrådet idag hos veterinären. De hade bara en burk. Det blir svältkost för henne. Lovade dock att få in fler kanske i eftermiddag eller om 2 dagar. Vi får alltså se om hon skall fasta eller kanske få äta lite. Det blev alltså inte vad jag hoppats på. Nya undersökningar och fortsatt diet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s