1 MAJ.

Idag var det verkligen en väldigt passiv dag för mig. Jag kände mig inte bra när jag vaknade och bestämde mig då för att vara sjuk idag. Det är lite så där när man är pensionär att bestämma sig för att vara sjuk. Så länge man jobbade fick man ju på ett vis känna efter mer aktivt om man var sjuk eller inte. Om man var det fick man också mer aktivt göra något med det. Som till exempel ringa till sitt arbete och berätta att man var sjuk. Nu kan jag bara vakna på morgonen och bestämma mig för att vara sjuk. Om jag är sjuk så behöver jag ju inte ställa några krav på mig själv, utan bara flyta med, men det kan jag ju även när jag är frisk så länge jag är pensionär. Att vara pensionär är ett konstigt tillstånd. Jag lyssnade lite på en pod om att söka mening med livet eller söka lycka. När man läser om att söka meningen med livet så uppmanas man ofta till att börja leva inte bara prestera. Kanske fråga sig själv om man skall jobba mindre övertid och börja leva istället. Jag sätter då lite frågetecken kring vad är att börja leva. Är kanske inte det just att jobba, uppfostra barn, träffa vänner, sköta om sitt hem. Antager att det och mycket annat ingår i att leva. Men meningen med livet är troligen som jag alltid har menat att se till att livet går vidare. Tror inte att det finns någon annan och djupare mening och det innebär att vi själva är ansvariga för att göra det så kul som möjligt för oss medan vi lever. Just idag kände jag dock inte för att göra något kul överhuvudtaget. Kände inte för att göra något alls. Bestämde mig alltså för att vara sjuk istället. Hundarna ser dock lite uppfordrande på mig och tycker nog att jag är lite för passiv, även om de inte heller verkar jätteglada när jag far runt med en dammsugare eller andra attiraljer. De själva tycker ju att livet är ganska okey bara med att gå från den ena sovplatsen efter den andra.

Idag finns det ju folk som går i tåg och demonstrerar mot och för en massa saker. Finns alltid något man kan hitta på att demonstrera mot. Jag kanske skall demonstrera mot 1 maj. Det är ju ganska orättvist om socialdemokrater och liknande partier skall ha en egen helgdag men inte de andra partierna. Googlade dock lite på det och såg att lång före kristendomens intåg så firade man 1 maj. Det gjorde mig lite vänligare stämd mot 1 maj. Även om denna 1 maj inte var så kul. Jo, min syster och svåger ringde mig och det lyfter mig alltid några grader. Så dagen var inte helt bortkastad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s