IKEA!

Ännu en fin morgon på stranden. När jag gick ner till stranden idag, såg jag något jättelångt svart maskliknande remsa som rörde på sig. Det var myror som hade inlett dagens arbete. Remsan slingrade sig fram på vägen och var och en av myrorna, när man tittade noga, bar på ett barr. Jag tippar på att de var i färd med att bygga en myrstack som kanske kommer att platsa i Guiness rekordbok. Om alla de miljoner myrorna som jag såg bär barr från klockan 07:00 på morgonen till 19:00 på kvällen. Hur är det sover myror på natten? Kanske de jobbar dygnet runt. Prata om att vara arbetssamma. Vi träffade också två boxrar som vi inte brukar träffa på morgonen. Fluffy reagerar med att gå ut i havet och frysa till is. Hon vågar varken gå fram eller tillbaka. Det var jag som fick gå tillbaka och hämta henne och bära henne förbi boxrarna, som egentligen inte alls var intresserade av henne utan bara fortsatte att leka med varandra. Undrar om hon har läst om att boxrar har ett saxbett när de väl biter. Lite senare träffade vi min favorithund på stranden. En stor, och då menar jag faktiskt jättestor, vit schäfer som alltid kommer rusande i full galopp när den ser mig, eftersom den vet att jag har godis. Sätter sig alltid väluppfostrat framför mig när den väl når fram och väntar på godiset. Denne store vite schäfer är hon inte alls rädd för även om den kommer rusande mot mig och därmed henne också. Undrar hur hon tänker, kan det vara färgen. Schäfern är ju lika vit som hon själv är, så hon kanske känner en viss släktskap med henne på grund av det.

Men som sagt jag var på IKEA igår. Var där ju faktiskt även för 2 veckor sedan. IKEA är som jag tidigare sagt min favoritaffär, bara att gå omkring där och titta och få inredningstips gör min dag fullkomlig. Borde nog åka till IKEA varje gång som jag går ner mig i humör. Förra gången jag var där så köpte jag något som heter trådfri led. Det handlar alltså om lampor. Jag som älskar teknik, kunde ju inte motstå det. Köpte alltså någon Gateway hette det och en fjärrkontroller som man skulle kunna styra ljuset med. Gatewayen innebar att man skulle lasta ned en app som Trådfri Ikea. Appen var det inga problem med, men språket på appen gav mig verkligen huvudbry. Den var på finska. Finska hör till ett språk som jag inte ens kan gissa mig till vad det skall betyda. Hade alltså ingen aning vad jag skulle göra med appen. Chattade med IKEA och fick till svar att det var ju konstigt!! Tyckte jag också. Skickade email till IKEA fick till svar att de hade för mycket att göra för att hinna svara. Det var alltså 14 dagar sedan. Raderade appen och installerade den igen, fortfarande finska. Försökte med Ipaden, fortfarande finska. Men kunde inte använda gatewayen men klarade av fjärrkontrollen. Så jag fick installerat lampor som jag kunde dimma och ändra färg på. En kan jag få helt rosa. Jättekul. Jag ville alltså ha fler sådana här lampor därför åkte jag till IKEA igår igen och införskaffade lite fler sådana lampor. Hem försökte igen att få igång gatewayen men det enda jag lyckades med var att avinstallera mina fjärrkontroller, så nu fungerade inte något. Alltså försökte igen att chatta med IKEA, fick fortfarande svaret att det var ju konstigt, finskan alltså. Ringde IKEA, han som svarade där tyckte också att det var konstigt, undrade om jag hade finska installerat som språk på min IPhone och IPad. Helt säkert har jag aldrig haft finska inprogrammerat. Hade kunnat klara mig med en app på engelska eller tyska, till och med lite spanska. Det hade gått bra med danska, norska och svenska också, men det var alltså på finska. Han som jag pratade med kunde inte heller finska. Jag bokstaverade vad det stod och han slog upp det i en översättningsapp. Han kunde faktiskt guida mig genom installeringen och i slutet kom vi då fram till en sida där jag kunde ändra språket. Alltså nu har jag appen på svenska, fantastiskt. Och ännu bättre, nu kan jag prata om för Siri att hon skall tända och släcka lampor. Jättekul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s