”Min” strandhobbit är tillbaka!

Imorse såg jag ”min” strandhobbit igen för första gången detta året. Kändes välbekant och bra på något vis. Han hör ju till strandbilden på morgonen. Har faktiskt inte en aning om han är där hela dagen. Han var faktiskt fortfarande brun på hela kroppen, men joggade inte idag. Annars är det verkligen en syn, en liten brun man med lite mage och en liten dinglande penis som joggar på stranden och alltid hälsar glatt på alla och envar. Idag satt han bara och hängde på repet som spärrar av mot dynerna. Men han hälsade glatt, såg ut som om han kände igen mig. Undrar om han alltid är brun på hela kroppen och hur han bär sig åt med att bli det, nu när han inte har synts till på stranden i vinter. Solar han solarie kanske på vintern. Men hur som helst det kändes tryggt och välbekant, nu när han är tillbaka.

Annars är det nu så pass varmt att bassängen håller sig kring 29-30 grader utan uppvärmning. Det är väldigt skönt, har börjat simma igen och det känns bättre i allt det onda som man känner i kroppen i min ålder. Simning är bra. Man slipper att svettas, i alla fall så märker man det inte och man bara ligger och rör sig lite medan vattnet vaggar en nästan till sömns. I alla fall blir simningen och vändningarna lite meditativt. Det tager ju en stund att simma 1000 meter i en 8 meters bassäng. Jag har en klocka som håller reda på längderna, annars hade det blivit svårt att hålla räkningen.

Och Svenska Akademien går vidare, men denna gång med tystnad. Det kanske de skulle ha tänkt på tidigare. Det har ju inte varit den bästa reklamen när den ena efter den andra av dem har kastat skit på varandra. Men tyvärr är det väl lite sent påtänkt att nu plötsligt bli tysta. Verkar som det är fullt kaos ändå. Plötsligt vågar ingen uttala sig, inte ens om de som har avgått verkligen har avgått. Förtroende för att de är vuxna personer som tager sitt ansvar har ju i vilket fall som helst naggats en del i kanten. Det kanske var bra att de inte kommer att utse nobelpristagare i år. Men likväl, jag trodde det var deras jobb. Utomlands tror jag att man skrattar på sig att man har utsett en akademi som skulle göra just detta jobbet, men som inte ens kan enas om vad som är sant eller inte sant inom den närmaste kretsen. Hur skulle de kunna bli eniga om att utse en författare som är värd Nobelpriset, det borde vara omöjligt för denna sandstuge verksamheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s