Måste nog ge mig!

Har nu försökt i snart 2 dygn med att ha två små och en stor ouppfostrad hund samman. Det har resulterat i att Fluffy och Pippi inte vågar att vara nere på marken. De håller sig till soffor, stolar och sängar. Tittar hjälpsökande på mig när de vill förflytta sig från en punkt till en annan. Den här relativt stora hunden som jag skulle passa någon vecka blir klart jättelycklig de få gånger de vågar sig ner på marken ut i det fria. Fluffy har då på ren instinkt lagt sig till med att morra så fort han kommer i närheten, för att försöka kompensera sin ringa storlek. Jag ser att hon är så arg som hon nu kan bli, men Shadow förstår faktiskt inte ens det. Osäker på om han överhuvudtaget förstår någon som helst begränsning. Han går fortfarande lika gärna på borden som runt borden. Han förstår inte heller helt att skilja på när jag är arg eller glad över vad han gör. Jag tror inte att han överhuvudtaget har förstått att hans uppförande gör något med omgivelsen. Han är en otroligt aktiv hund, men lägger sig faktiskt snällt efter strandpromenad och frukost. Tror att han är lika trött som jag är, efter den persen. Han har dock förstått att han skall hålla sig till min vänstra sida och det efter bara två dagar. Det är absolut inte något fel på hans intellekt. Kan man bara få så pass mycket kontakt med honom att han faktiskt uppmärksammar att man vill honom något, så verkar det som att han har lätt att lära sig. Men det är den där uppmärksamheten som är svår att fånga. Han verkar att ha minst tusen saker i huvudet på en och samma gång. Vill absolut inte koncentrera sig på bara en sak åt gången. Då blir livet alltför tråkigt för honom. Men det är värt att jobba med honom. Säker på att när han väl har förstått vad man väntar sig av honom, så kan han bli en underbar hund. Behövs bara mycket jobb. Själv tror jag inte att han skall vara i ett hem med fler hundar än honom. Om han skall det, så skall det vara med stora hundar som sätter sig i respekt hos honom.

Jag får intryck av att han har en släng av ADHD, okoncentrerad, rastlös och springer rundor runt huset i stället för att lyssna på någon människa. Fluffy och Pippi på sin sida, blir alltså mer och mer passiva. Pippi som gärna vill vakta lite på framsidan och säga till, alltså skälla, när det kommer någon hund som går förbi grinden, vågar inte mer nu än att sitta på en uppsatt plats, (stol eller soffa) och göra små vaga försök till att skälla. Springa och skälla vid grinden är ett minne blott. Det har ju haft det positiva med sig.

Tyvärr hjälper jag dem att upprätthålla det här mönstret, eftersom denne glada och aktiva hund som är Shadow kastar sig över dem när de väl kommer ner och har kontakt med jorden. Jag får ryta och passa på hela tiden. Inte lätt för Shadow, han vill bara leka, men har inte förstått att han är stor och de är små. Han har en vana som ju är bra när det handlar om att leka med andra hundar, han lägger tungt och plötsligt en tass över den andra hunden. Fluffy och Pippi skriker som en gris på väg till slaktbänken. Än så länge är de mest rädda för att bli skadade, men det är väldigt lätt hänt att de kommer att bli det om jag inte hela tiden passar på. Det blir inte så mycket annat gjort för mig, än att sitta stilla så att Fluffy och Pippi inte försöker att följa efter mig när jag går och skall göra något. Alltså blir inget gjort här. Jag passar hundar, hela tiden.

Jag har alltså nu tagit beslutet att detta fungerar inte. Rädd att Fluffy eller Pippi för eller senare kommer att bli skadad av den här glad, framfusiga hittehunden. Lämnar tillbaka honom idag. Hade varit lite lättare om det hade sett ut som på bilden. Men det gör det alltså inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s