Fågeljakt!

Ja, jag jagar fåglar. Jag som inte tycker om jakt, jag jagar fåglar. Med tennisbollar, fågelskrämmor, vindmöllor osv, osv. Till och med med med Fluffy. Henne har jag ju lärt att så fort hon ser en fågel skall hon reagera och försöka att springa efter dem, helst skulle jag lära henna att flyga. Jag är säker på att hon i så fall hade flugit omkring ständigt och jagat iväg fåglarna. Visst är det fint med fågelsång, men fågelbajs är inget vidare. Det är inte heller så kul att så fort mitt stora glasparti är helt öppet så har jag dem inne i huset. Det är faktiskt inte så lätt att visa dem vägen ut. Hur många gånger de än flyger in i väggen så lär de sig inte att de inte kommer ut den vägen eller genom ett stängt fönster. De är inte vidare intelligenta. Men de överlistar likväl mig i min jakt på dem. Speciellt är min överbyggnad över altanen däruppe utsatt av fåglar. Där ligger nakna lik av fågelungar, krossade ägg och fjädrar, fjädrar och åter fjädrar. För att inte prata om fågelskit. Jag skurar golvet, knäskurar det men nästa dag är det igen fjädrar och fågelskit. Vad göra. Ja, klart köper man en fågelskrämma. Har köpt en Uggla som vrider på huvudet i vinden. Det fungerade delvis i början, men efter ett tag har faktiskt fåglarna förstått att den bara sitter där, så nu använder de huvudet på fågelskrämman som sittplats istället. Hörde då at någon menade att vindsnurror var effektiva mot fåglar. Köpte vindsnurra. Ja, de satte sig alltså inte på vindsnurran, eller i närheten av den, men på alla andra ställe. Jag köpte alltså fler vindsnurror och större. Satte upp dem lite överallt däruppe. De lärde sig då också ganska snabbt att de inte var så farliga och sätter sig nu väldigt nära dem utan att verka att skrämmas alls. Skall jag ge upp den omöjliga kampen och kanske istället börja njuta av fågelkvittret. Klarar dock inte av att övertala mig till det. Har börjat kasta tennisbollar efter dem för att skrämma bort dem med resultatet att jag nu har en tennisboll fastkilad vid markisen. Den får jag inte bort. Och fåglarna bryr sig inte. De har klart bestämt sig att till trots för mina ansträngningar att visa för dem att de inte är välkomna, så har de tydligen bestämt sig för att mitt hur är det bästa stället här i närheten. Jag tror att de tror att jag har satt upp vindsnurror och fågelskrämmor mest för att skapa intryck av ett fågeltivoli. Fåglarna verkar till att tycka att det bara är skoj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s