En helt vanlig onsdag i maj!

Värmen börjar komma på allvar här nu. Alltså den värmen som gör att man tycker att kvällarna efter mörkrets inbrott är precis lagom varmt. När man helst vill vara inne på dagarna och ute på nätterna. Morgonturen är nu en ganska svettig upplevelse. Skall kanske starta klockan 06:00 istället för kring 07:00 som nu. Värmen i poolen ligger stadigt på 30 grader och att sänka ner sig i vattnet är bara så där skönt att man vill göra det om och omigen. Ja, även om luften är kallare än 30 grader så känns det ändå svalkande att komma ner i 30 graders vatten. Men okey det är mer än 30 grader i solen, så det kan ju vara det som gör att det känns svalkande. Snart vill inte Fluffy och Pippi gå på sin eftermiddagstur. Så blev det i alla fall förra sommaren. Det handlade nog om att de inte orkade i värmen, men också att trottoarerna var för varma. De brände sina tassar, måste kanske skaffa skor till dem.

Läste idag i tidningen att moderaterna önskade förbjuda moralpoliser. Blev jätteglad. Jag trodde att det handlade om de där personerna som kommer fram till en rökare och frågar helt allvarligt om de inte vet att det är farligt att röka. Eller de där som måste berätta för andra att man måste plocka upp hundbajs, att man inte får parkera där, att man inte bör äta socker, att det minsann råder koppeltvång. Osv, osv ni vet alla de där som måste försöka att uppfostra andra medmänniskor. Som på något vis tror att de inte vet att man inte bör det ena eller det andra. Missförstå inte mig jag menar att man visst skall plocka upp hundbajs, låta bli att röka, parkera rätt, äta rätt osv. Men att det finns folk som faktiskt tar sig rätten att påpeka uppenbara ting för andra i tron om att de faktiskt inte vet om att det är fel. Det är det som gör mig ganska irriterad, medan de blir irriterade när jag gör något fel.

Nu har jag ju förstått att det inte var sådana här saker som skulle förbjudas utan att man skulle skydda de kvinnor och män som drabbades av uppfostran om att bära jihad och liknande. Det är behjärtansvärt tycker jag, men kunde man inte också utvidga begreppet och låta de där andra uppfostrarna straffbeläggas. Straffet kunde kanske vara att de fick plocka hundbajs eller liknande. Jag är helt säker på att de som inte plockar upp efter sin hund fortsätter med att inte plocka upp efter sin hund oavsett hur många som försöker uppfostra. Också säker på att de som brukar plocka upp efter sin hund fortsätter att göra det. Kanske det finns en orsak till att de inte gör det där och då, kanske de har glömt plastpåse. Kan det ursäktas om det är en engångshändelse. Ett av min systers barn glömde dock plastpåse en gång och hunden bajsade. Det var en stor hund. Jag är säker på att han tittade sig omkring och såg sig vara iakttagen av dessa moralpoliser. Sagt och gjort han böjde sig ner och tog bajset i handen utan plastpåse. Prata om att offra sig för moralpoliserna. Jag upptäcker plötsligt att jag ju själv låter som en moralpoliser när jag ondgör mig över moralpoliser. Prata om självinsikt. Jag får kanske sluta klaga på dem och börja jobba lite mer med mina egna fördomar. Stödjer dock förslaget om att utvidga moderaternas förslag om att förbjuda moralpoliser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s