21 grader kallt!

Jag som skrev igår om värmen som nu hade kommit för att stanna, upplevde imorse att det kändes kallt. Termometern visade dock 21 grader, kanske inte väldigt kallt klockan 07:00. Men det kändes kallt, ett lätt duggregn, kanske i 5 minuter föll, det blåste och solen var borta. Hade dock inte tagit på mig jacka, så det fick gå med linne idag också, även om det var lite svalt. Konstigt som man kan känna olika. Hade jag varit i Sverige eller Norge så hade det känts väldigt varmt med 21 grader på morgonen. Förväntningarna är olika och då också upplevelsen. Det blåste ordentligt när jag kom ner på stranden och röd flagga var hissad. Samman med den en vit flagga med några konstiga streck på. Förstod efter en stunds överläggning med mig själv att det måste vara manetvarning. Antager att det var de där portugiserna som hade varit framme igen. Jag såg visserligen ingen. Gick nordöst idag istället för sydöst som jag brukar. Detta för att jag tycker bättre om att gå i motvind i början av turen och sedan ha vinden i ryggen när jag går tillbaka. Kändes lite kyligt de första 100 – 200 metrarna, men blev snart svettig, mycket beroende på att när det blåser så kommer vattnet högre och sanden är lösare att gå i längre upp på stranden. Eller så kan svettningen bero på de där klimakteriska blodvallningarna. Svårt att avgöra här nere, där man liksom vänjer sig vid att svettas. Det blev likväl en fin promenad och alltid lite kul att se de där husen som är byggda precis nere vid stranden. De ser alltid väldigt spanska ut, men också nästan fallfärdiga. En och annan har försökt med lite ny målarfärg, men det varar ju inte så länge när husen hela tiden utsätts för saltvatten och vind.

Följer lite med i den där Timellaffären, mycket beroende på att Expressen fokuserar på den. Man läser ju det det står i tidningen. Idag satte jag dock skrattet i halsen när en av de ansvariga för TV uttalade att hon ju visste om att han, alltså Timell hade stoppat upp sina fingrar i slidan på offret. Men att hon hade trott att han hade gjort det av ett misstag. Hoppsan var det inte min egen ficka, hade ingen aning om att det var din vagina. Det blir lite tragikomiskt. Hur kan man komma på det. Hennes fantasi var det tydligen inget fel på.

Gunilla Persson, ni vet den där osympatiska i svenska Hollywoodfruar! Hon blev tydligen också tagen med handen i kakburken liksom Timell, men hon hade fått tag i solglasögon istället för en vagina. Hon sade att det var ett misstag, hade satt glasögonen på sig och betalat för en väska. Ja, ja man kan ju göra misstag eller hur. Själv gjorde jag det faktiskt härnere. I Sverige får man ju inte tag i saffranspåsar förrän i kassan, men inte så här. Eftersom man behöver saffran till Paella, så brukar jag försöka att ha det hemma. Alltså stoppade jag på mig några saffranspåsar när jag gick runt och handlade, men lade dem på ett säkert ställe eftersom de är så små, att de annars är lätta att tappa. Betalade alla mina varor och gick till bilen, först där såg jag 3 saffranspåsar som låg kvar i kundvagnen. De hade jag alltså inte betalat för. Var i valet och kvalet, skulle jag gå tillbaka och betala dem. Men hur skulle jag förklara på spanska, som jag inte kan, att det var ett misstag. Jag vände och vred lite på problemet, men bestämde mig för att jag fick ha kvar mitt dåliga samvete och körde hem, med det stulna godset. Nu flera månader senare har jag dock fortfarande dåligt samvete. Skall jag kanske likväl gå tillbaka och försöka förklara att jag har stulit 3 påsar med saffran från dem??

Svenska akademien går vidare med sina otroliga turer, men det tager vi en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s