Sol över medelhavet.

Nu börjar verkligen den riktiga värmen. Jag blev helt utslagen av den idag och efter simningen somnade jag i solen. Vaknade redan efter 20 minuter badande i svett, men orkade inte röra mig längre än upp till soffan där parasollen ger lite skugga. Somnade igen. Verkar inte som om jag lider av sömnbrist härnere. Inte så konstigt att jag inte kan sova mina 6-7 timmar på natten, när jag domnar av i solen gång på gång. Orkade precis att övertala mig till att fortsätta med att tvätta av taket uppe i pergolan. Det är inget kul jobb då man måste stå på en trappstege och därefter likväl sträcka sig upp i himlen. När man då dessutom skall tvätta av taket så droppar klart vattnet ner över ansiktet som ju måste vara vänt uppåt. Ni skulle se hur mitt ansikte såg ut efteråt av smutsigt tvättvatten som runnit i dekorativa rännilar. Efteråt såg jag dessutom alla mina missar, men orkade inte gå igenom det en gång till, med flyttning av möbler och klättrande. Fick vara bra nog nu. Det var tvättat i alla fall, om det nu inte blev perfekt. Kanske fåglarna låter bli att bygga bo där nu när det är rent och deras förra bo är rivet. Jag fortsätter ju min kamp mot fåglarna.

Fluffy har börjat med något nytt på stranden. Hon har ju alltid helst gått på asfalten om jag och Pippi har gått på träbron och tvärtom. Det verkar som om hon skäms över vårt sällskap. Sedan har hon ju inte varit speciellt tuff när det har kommit till att vara ensam när hon har mött stora hundar. Nu har hon vidareutvecklat detta till att gälla människor utan hundar. Speciellt farliga tycker hon tydligen de människorna är som går och tittar på sina mobiltelefoner. Och de finns det faktiskt gott om. Jag vet inte helt vad denna nya modetrend handlar om, men jag har flera gånger varit nära att krocka med dessa typerna. Alltså de som inte kan slita blicken från telefonen när de är ute och går. Men nu gäller det alltså Fluffys nya rädsla. Människor har hon inte gärna gått fram till men aldrig varit rädd för dem tidigare. Nu fryser hon till is och när de börjar närma sig så backar hon bakåt. Jag har stoppat hennes beteende genom att gå ner från gångbron och gått fram till henne för att ingjuta lite mod i henne. Men hon visar också en del rädsla för människor utan mobiltelefon, men inte lika mycket. Kan ju förstå henne lite, eftersom de där med mobiler kan gå över henne och liten som hon är så kan de ju mosa henne mer eller mindre. Det är inte alltid så dumt att vara på sin vakt. Men att bli närmast panikslagen är ju lite mer än att vara på sin vakt.

Men annars lyser solen över Spanien och har hört mig berättats att den gör så också i Sverige och Norge. Tror dock att den kommer att vara lite längre här än där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s