Sandslott!

Nu är tiden för diverse kreativa bygge på stranden. Den ena mer fantastisk än den andra. Jag blir så avundsjuk över vad de kan åstadkomma med sand och vatten. Skulle vilja vara närvarande när de skapar dessa konstverk så att jag kanske kunde lära mig ett och annat. Morgonpromenaden på stranden är nästan den bästa tiden på hela dagen. Inte för varmt, inte för mycket människor och horisonten som välver sig över medelhavet. Solen på väg upp och böljorna som jobbar idogt in på stranden i en allra sinande vågrörelse, lukten av saltvatten och lite måsar som skriar. Finns ibland till och med en och annan häger där på morgonen. Flamingon håller sig hellre vid saltsjöarna. De gillar tydligen salt, ettersalt. Själv tycker jag att medelhavet är ibland i saltaste laget, men så inte Flamingon tydligen. De vill ha det ännu saltare.

Idag såg jag en kreation på stranden och först tyckte jag att den mest påminde om en skithög. Försökte dock använda min fantasi för att kunna se något annat. Kanske ett sjölejon på toppen av ett slott med kanonkulor som hade landat i vallgraven. Det är bara att hjälpa till att se andra saker i bygget eftersom fantasi bara blir bättre och bättre ju fler som använder sig av den. Jag kan i alla fall inte se prinsessan och draken där, men kanske det skulle kunna vara en drake istället för ett sjölejon som har intagit slottet.

Ibland står det att läsa trevliga reportage i tidningen. Det skulle finnas lite fler av dem. Som nu i Paris om den man som klättrade 4 våningar upp som en spindelman för att rädda en 4-åring som desperat höll sig kvar i balkongräcket på fel sida. Det såg fantastiskt ut på videon som någon hade delat. Han blev faktiskt belönad med ett franskt medborgarskap och jobb vid brandkåren. Det var ju passande. Han behöver nog ingen brandstege! Vackert slut på något som kunde ha slutat väldigt tragiskt. Men lyckan är ju inte bara lycka. Det finns ju en bild bak berättelsen som inte är lika trevlig att tänka på. I alla fall sägs det att den här lille killen hade en pappa som helt sonika hade lämnat honom ensam hemma i en låst lägenhet. Undrar vad pappan får, hoppas inte att han får medborgarskap och jobb i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s