Fåglar igen!

Imorse på stranden hade fåglarna intagit playan. Jag som har sagt att jag börjar avsky fåglar tyckte faktiskt att där passade de bra, till och med bättre än alla bikinibrudarna och muskelknuttarna som visar upp sig på stranden. De satt i horder och både jag och hundarna var nästan mitt i högen innan de makligt lyfte och bredde ut vingarna för att segelflyga en stund innan de igen landade på stranden. Det såg ut som om de verkligen hade bestämt sig för att den stranden var deras och inget för oss som går på två och fyra ben. Man skall ha vingar. Jag förstår Ikaros som ville flyga med sina vingar, men flög för nära solen. Jag tror att jag också hade kunnat göra det om jag hade haft vingar. Jag antager att vi alla en eller annan gång har haft den där drömmen där vi kan hoppa högre och högre för att slutligen kunna stanna uppe i luften och se ner på världen. Det är den drömmen som jag oftast inte vill vakna från. Den är inte skrämmande, jag känner mig bara oövervinnelig och ouppnåelig. Jag bara hade önskat att jag hade kunnat behålla den förmågan också i vaket tillstånd. Tyvärr har aldrig lyckats med det hittills, men synd att ge upp.

Igår såg jag på ”Operation Playa” på TV. Ja, alltså repriserna så att jag kunde se alla 3 avsnitten på en gång. Blev lite förskräckt när jag förstod alla misstagen som polismyndigheten hade gjort. Sedan förstod jag inte helt om det handlade om en personlig vendetta eller vad det skulle föreställa. Åklagaren hade tydligen gett tillåtelse till fritt bruk av pengar för att få tag i denna Jonas Falk. Verkade som hon hade planterat bevis för att kunna sätta dit honom och likväl misslyckats. Han bodde ju inte ens i Sverige, så egentligen hade väl inte Sverige så ont av honom förutom ren avundsjuka som jag kunde få ihop i mitt huvud. Men åklagaren tog det tydligen som en fjäder i hatten om Sverige kunde sätta dit honom. 100 miljoner eller mer hade man alltså lagt ut för att fånga honom. Förutom de miljonerna som troligen var fler ville hon till varje pris bekosta kost och logi för honom resten av hans liv. Och så klagar man på att invandrare är så dyra för Sverige. Detta handlade om en person som inte belastade statsbudgeten i Sverige överhuvudtaget, som jag förstod det. Undrar hur många kriminella man jagar runt om i världen och till vilka kostnader. Förstå mig rätt, klart att jag inte vill att man skall distribuera narkotika runt om i världen. Kan dock inte låta bli att undra hur det skulle blivit om man delade ut narkotika gratis. Undrar hur det hade påverkat kriminaliteten i världen. Det är väl tillåtet att ställa sig frågande även om det klart inte är moraliskt riktigt.

Just nu har jag förstått det som att jag nästan bor granne med Jonas Falk. Han får tydligen inte lov att lämna Spanien eftersom han också här har en rad misstankar mot sig. Så just nu bor han tydligen i Sitges som ligger några mil söder om Barcelona. Undrar om han har fått lov att bli resident här i Spanien utan alla de där papperna som jag ännu inte har lyckats komma i mål med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s