Städdag hela veckan lång.

Jag får besök på söndag och då måste jag ju ha huset i ordning, eftersom jag ju har så gott om tid. Det är något som jag saknar med att jobba. Jag kan aldrig skylla på att tyvärr har inte haft tid att städa. Jag har ju en massa tid till att städa, men har aldrig uppskattat det. Men nu kommer min dotter och dotterdotter på söndag. Även om jag inte använder de sovrummen som de skall bo i, så behöver de ändå städas. Det blir ju lite damm och toaletter, speglar och allt annat behövs ju gås igenom. För att inte tala om båda altanerna där bland annat fåglarna jobbar med att jag skall få så mycket jobb som möjligt, som fågelskit, fjädrar, krossade ägg och döda fågelungar. Det underlättade ju inte precis att jag hade hantverkare där.

På tal om hantverkare så jobbad en man i en hel dag. Han fick två av väggarna att fungera, dagen efter kom han tillbaka med en väggspecialist. Jag visste inte att det fanns sådana ens. De höll också på någon timme för att lösa problemet, men konstaterade efter en del jobb att de inte kunde lösa problemet till trots för väggspecialist. Jag måste ha en nedfällbar vägg som trotsar specialister. Nu väntar jag på en ny kontakt, kanske en ännu mer specialist än den specialisten som var här. Vet inte. Tur att arbetskostnaderna är lite billigare här än i Norge, för i så fall hade jag nog kunnat bygga en ny pergola för de pengarna. Det är inte nog med väggar, där finns plexiglas också som skall putsas då och då. Eftersom det är några meter upp så kan man ju inte gå på utsidan och putsa, måste alltså ha en sådan där fönsterskrapa som sitter på ett skaft. Den lossnar ibland och då är det bara att gå nerför trappan och ut och hämta den på marken. Upp igen, börja om igen osv, osv, och jag som aldrig har varit bra på att putsa fönster eller plexiglas, ja skall sanningen fram så har jag väl inte varit bra på städning överhuvudtaget. Men jag har i alla fall gjort ett gott försök denna veckan.

Man bör nog inte städa i denna värmen. Svetten droppar bara jag rör mig lite grann, för att inte tala om när jag då skall fara fram med mopp, dammsugare, fönsterskrapa och allt annat som man skall ha för städning. En sak är bra med det. Jag måste ta av mig glasögonen eftersom det hela tiden droppar svett på dem och dessutom rinner salt svett in i ögonen när jag tar av dem. Det är positivt för då ser jag inte så bra och behöver inte göra om saker hela tiden för att jag ser att det inte blev så bra som jag hade tänkt mig.

Men som sagt det har mer eller mindre tagit hela veckan. Jag har också försökt mig på taket i pergolan. Den var smutsig, är faktiskt fortfarande eftersom man inte ser så bra och ännu mindre när man skall stå på en stege och titta uppåt hela tiden. Nu är det dock inte jämnt lager, nu är det mer så där rinnande smutsränder och en del distinkta fläckar. Men jag har försökt i alla fall. Kan man få guldstjärna i kanten för försöket?

Nu har jag nedanvåningen kvar och plexiglaset på den andar balkongen, men alltså nästan färdig. Skall nu också helst få hem lite mat till min älskade dotter och dotterdotter. Det är nästa problem. Det skall vara vegetariskt! Hade ju besök av en liten kille tidigare som också var vegetarian. Tänkte då att ja då måste jag handla mycket grönsaker och frukt. Sagt och gjort. Det visade sig dock att den här lilla killen var vegetarian men åt inte grönsaker och bara speciell frukt. Jag visste inte att det gick att vara vegetarian men inte äta grönsaker! Går det? Eller vad skall man kalla det? Man kan ju undra vad man kan äta förutom choklad, glass och liknande om man inte äter grönsaker och inte kött och fisk eller skaldjur. Chokladoman?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s