Fluffy fågelmördaren!

Fluffy har fångat ännu en fågel. Förstår inte det här helt. Hon är ju en hund, inte en katt och inte kan hon flyga heller. Hon är ganska brutal och leker med dem som en katt leker med en mus. Jag, som inte kan se på, går iväg. Klarar ju inte ens av att hjälpa den stackaren att dö. Det är de där fåglarna som ser nästan ut som en gråsparv, men som tydligen heter spansk fink eller något liknande. De verkar inte att vara utrotningshotade och jag måste ju säga att jag älskar inte dem precis, då de finns här inne på min tomt i massor tycker jag. Bygger sina bon där jag absolut inte vill ha dem och bajsar på mina utemöbler. Ibland listar dem sig också in i huset och bajsar där inne. Då jag har ganska högt i tak och fönster 7 meter upp i luften, kan jag inte göra så mycket för att få ut dem. Kan bara stå och titta på dem och öppna hela fönsterpartiet i hopp om att de skall flyga ut självmant. Än så länge har den strategien lyckats. Jag har nu gjort mig av med den stackars fågeln och Fluffy springer omkring och letar efter en ny med stor iver. Hon tyckte tydligen det var väldigt kul att få en ”lekkamrat” som rörde sig. Det var något annat än hennes lekdjur som hon själv måste se till att de rör sig. Naturen är grym!

Har nu haft 2 dagar i lugn och ro, men med regn i perioder. Nu har det där gula regnet kommit, det regnet som de säger kommer med Saharas sand. Hela uteplatsen här hos mig ser ut som att någon har släppt ned gult fint stoft. Och det har ju någon gjort också. Täcket är på poolen så täcket som normalt är blått är nu också gulsmutsigt. Allt det hade ju hamnat i bassängen annars. Jag hade tagit ut min elcykel eftersom jag hade en här som skulle försöka laga min el till poolpumpen och varmvattenberedaren. Cykeln är nu täckt av detta fina gula stoft. Har gått runt och försökt att tvätta fram möbler och annat, som cyklar till exempel. Allt är gult.

Imorgon kommer nytt besök. En av mina tidigare kollegor, som numera jobbar i Oslo. Hon har varit i Madrid samman med en väninna och åker tåg från Madrid och till Alicante, där jag skall hämta henne imorgon kväll. Hoppas jag hitta tågstationen. Tur att Googlemaps finns. Och tur att det finns mobiltelefoner. Om jag inte hittar henne där kan vi ju troligen kommunicera på telefonen tills vi finner varandra. Hon stannar några dagar här hos mig innan hon åker tillbaka till Norge. På fredag kommer ju ett av mina barnbarn samman med en väninna. Meningen var väl att halva hennes klass skulle komma, eftersom hon går ut grundskolan nu och allesammans kommer att skingras för vinden till olika skolor. De skulle liksom ha en veckas avskedspartaj här nere, men det blev bara en. Kanske föräldrarna var lite skeptiska om hennes gamla farmor skulle ansvara för en halv klass i ett främmande land.

Sverige trappar nu upp till valet i september. Jag förstår inte vad som händer. I den sista mätningen låg SD över moderaterna och knappt under socialdemokraterna. Vad har hänt med mitt älskade Sverige. Jag som vill vara stolt över Sverige, har väldigt svårt att acceptera denna främlingsfientlighet som går som en farsot över vårt vackra land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s