Fågelmördaren har börjat att bada!

Mina två malteser har aldrig tyckt om vatten. Kanske eftersom de åtminstone i början fick bada minst en gång i veckan. De var så tvungna att stå ut med det. Det är inte så lätt för en liten lättviktare att protestera mot stora vuxna människor. Det är bara att finna sig i det. Se ledsen ut och bara stå ut med det. Fluffy har också blivit inslängd i bassängen någon gång. Inte av mig, men av mina söner när de har tröttnat på att hon far runt bassängen och skäller när någon är i den. Hon har vid de tillfällena tagit sig upp ur bassängen och fortsatt att skälla på de som är i den. Det var nog inte de mina söner hade tänkt sig. Men successivt har hon faktiskt gått närmre och närmre havet vid våra promenader och nu springer hon med glädje ut i vattnet och svalkar sig. Pippi ser mer konfunderad ut. Hon förstår inte njutningen med att svalka sig i vatten. Håller sig hellre i skuggan. Alla på plats på stranden imorse, även min strandhobbit utan kläder igen. Det var nog ett misstag när han hade klätt på sig kläder häromdagen. Värmen kommer snabbt på morgonen nu, så man bör gå tidigt på stranden om man inte skall svettas för mycket. Luftfuktigheten är hög nu.

Idag skall jag alltså hämta min väninna vid tågstationen i Alicante. Alltid lite nervöst innan jag har hittat rätt. Hoppas också att de där med varmvattensberedaren kommer så att jag slipper ha en massa sladdar liggande härs och tvärs över tomten för att hålla igång poolpumpen och varmvattensberedaren. Har ringt dem igen, men tyvärr pratar jag fortfarande inte spanska. Det är ett problem. Hoppas att de likväl förstod vad jag menade. Det är alltid en chanstagning.

Min ischiasnerv är fortfarande inte i form. Har läst på olika rörelser som man kan göra, men det verkar inte att hjälpa. Idag fick jag till och med ont när jag gick på stranden. Det brukar jag inte få på morgonen. Verkar att bli värre och värre nu. Måste nog hitta någon kiropraktiker här. Men hur skall man förklara för dem vad som är felet om de bara pratar spanska. Jag kan ju inte säga så mycket mer än att det är väldigt varmt eller kallt. Jag kan också beställa mat och dryck. Vet inte om det är gångbart när man skall förklara en smärta som troligen börjar i ryggen, men som känns mest i benet. Livet skall inta alltid vara lätt. Lite uppgiven med de problemen som hopar sig. Är ju mest bagateller, men blir ändå lite för många för att det skall kännas bra.

Så är det ju det där med SD. Alltså partiet som nu en av fem i Sverige röstar på. De använder sig av väldigt många dåligt underbyggda nyheter för att få Sverige att rösta på dem. Använder också ganska många ord som inte är helt rumsrena om ni frågar mig. Möter motstånd med psykiska diagnoser på de som frågar när de inte kan svara. Som till exempel, hur är man om man är svensk i deras ögon. Ser man ut på ett visst sätt, eller? Är det medborgarskapet som bestämmer. Är jag svensk i deras ögon när jag menar att de har fel och jag har rätt? Jag tror inte det, även om min släkthistoria nog menar att jag inte är något annat i alla fall. Visserligen är jag invandrare och har varit så de sista 25 åren, men inte i Sverige utan i Norge och i Spanien. Är man då fortfarande svensk? Jag är ju väldigt glad över mitt Sverige, får jag kalla det mitt Sverige, eller har jag mist rätten till det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s