Elektricitet!

Ja, då var det där med el igen. Hade två elektriker här igår, spansktalande. De fixade dock allt på väldigt kort tid. Poolpumpen fungerade och varmvattenberedaren. Jag var jättenöjd. Fick deras telefonnummer och en av dem pratade lite, lite engelska. Han sade att de bodde så nära att om jag ringde dem så skulle de vara här på 5 minuter. Lät bra. Jag var bara lycklig över att nu skulle allt fungera igen. De bytte ut någon komponent som de sade hade blivit fel installerad vid bygget av huset. Lite konstigt tyckte jag, eftersom allt har fungerat i snart 6 år, så länge som jag har haft huset. Men jag tvivlar ju inte på deras kunskap, så jag lät det bero.

Glad hela kvällen över att allt fungerade. Gick och lade mig lite tidigare än kvällen innan, så mitt besök fick själv sysselsätta sig med att se på TV. Sov gott hela natten, lite vakenhet emellanåt som vanligt. Man slutar att sova i ett sträck när man kommer upp lite i åldern. Men märkte inte något ovanligt förrän jag gick upp imorse. Kaffe fick jag, men märket att kylskåpet var dött. En säkring hade gått, kunde inte slå upp den igen men drack mitt kaffe och väntade. Inget liv i säkringen. Upptäckte att jag inte kunde ladda ner expressen, ingen wi-fi. Wi-FI är viktigt så jag försökte att koppla om routern till en strömkälla som fungerade. Gick inte. Kunde inte lyssna på min bok eller läsa den på datorn. Jätteproblem!! Eller hur? Erkänner, att det egentligen är bagateller, men bagateller som vi har blivit för mycket beroende av. Kanske skulle jag ta tillfället i akt och försöka göra mig lite mindre beroende av det. Gjorde inte det. Ringde istället numret jag hade fått av de som var här igår. Kom fram, någon som pratade spanska och jag som pratade engelska. Han lade på luren. Såg att klockan kanske inte var tillräckligt mycket för att ringa. Cirka halv åtta. Väntade, ringde igen, kom till någon telefonröst som pratade på spanska. Ingen aning om vad rösten sade. Väntade, ringde igen. Denna gången åter någon spansktalande. Det lät som att han lovade att komma idag klockan tre. Jag upprepade till och med på spanska dias ahora dres. Kanske han förstod kanske inte. Jag hoppas att han nu kommer idag klockan tre. Vet inte var de där 5 minuterna tog vägen som de pratade om igår.

Nu har jag slagit av den komponenten som de installerade igår och fått wi-fi till att fungera i alla fall. Väntar med vänja mig av med internett ett tag till. Skall jobba med det. Undrar vad som nu sker om allt kan explodera och överhetta, vet ju inte vad det är för en komponent jag slog från. Kan ju vara jordfelsbrytare eller något annat allvarligare. Men pumpen i poolen får jag alltså inte att fungera. Inte ens om jag kopplar den till ett urtag med ström, inte heller varmvattensberedaren. Kanske det är poolpumpen det är något fel på. Ingen aning. Jag sysslar med ren gissningslek och väntar och hoppas på att någon kommer och hjälper mig med problemet klockan tre. Får se. Försökte få iväg ett test på messenger till min familj om mitt problem för att se om jag kunde skicka iväg något. Kunde inte det förrän jag hade slagit ifrån den där komponenten. Men då gick meddelandet iväg. Min familj, speciellt mina söner kom snabbt med många, många lustigheter tillbaka, eftersom jag av misstag hade skrivit exkille istället för elkille. En del av lustigheterna var att de inte visste att jag alls hade haft någon man här i Spanien och att de nu fick veta att de hade haft en ny pappa. De fortsatte i samma stil med förslag om att vi skulle stöta på varandra, lägga en kabel samman, skaffa sladdbarn, se till att inte tappa kontakten, hoppas att han var jordnära, slå några volter i poolen samman, förena spänning med nöje osv osv i en aldrig sinande ström. Fantastiskt så påhittiga de kan bli. Hur som helst hoppas jag att de kan komma och få in lite spänning i min tillvaro till poolen och varmvattnet i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s