Elektriska problem eller inte!

Ja, historien med min el går vidare. När Bob och Sue (mina poolskötare) kom igår så hade de tänkt att dammsuga poolen efter nedfallet av brungul sand från Sahara. Men jag sade att jag har ingen el idag så det är inte möjlig. Bob är väldigt tekniskt kunnig och intresserad så jag gick in och visade att jag inte kunde ha på den där komponenten som jag hade varit tvungen att koppla bort för att få wi-FI. Slog på den för att visa honom att allt slogs ifrån när jag gjorde det. Inget slogs från. Allt fungerade. Pool, varmvattenberedare alla elektriska urtag och så vidare. Jaha det var det. Naturligtvis dök också elkillarna upp då. Vad i hela fridens namn gör man när man skall förklara på spanska att inget fungerade, men nu fungerar allt. Ja, naturligtvis gick de igen. Det fanns ju plötsligt inte något problem. Min tanke var att det säkert inte skulle vara så länge. Att något antagligen blir överhettat och bryter strömmen när det har varit på en stund. De lovade återigen att komma med en gång när jag ringde. Det tog visserligen 6 timmar innan de kom efter att jag hade ringt. De bad mig att inte göra något innan de kom nästa gång. Skall jag inte ha kylskåp, frys och så vidare i 6 timmar i 30 graders värme eller? Ja, ja får se vad som sker. Än så länge har inget blivit överhettat så strömmen fungerar.

En sanning med modifikation för mina poolskötare upptäckte när de rullade av pooltäcket på poolen för att rengöra den att min pool faktiskt höll en temperatur på 40 grader. Jag som helst vill bada i varmt vatten tyckte faktiskt att detta var lite för mycket. Får nog låta bli att täcka poolen nu. Har inte haft täcke på i natt, men har inte heller sett hur varmt, kallt det är. Men 40 grader är ju varmare än vad man brukar ha i ett badkar, så jag får nog dämpa min värmehunger en del.

Igårkväll var mitt besök och jag på Kinarestaurangen. Alltid lika gott där. Fräsch vällagad och riktig Kinamat, inte den där friterade som man får i Norge och Sverige. Själv åt jag Pekinganka. Den är jättegod. Hem igen och satt åter uppe alltför länge. Till klockan började närma sig tre på natten. Sov gott, men orkade inte strandpromenaden eftersom det hade blivit för varmt när jag vaknade. Imorgon åker min väninna och mitt barnbarn med väninna landar. Hon vill tydligen ha ett sommarjobb här, tror dock inte att jag kan ordna det till henne. Har inte så många kontakter härnere som har något behov av anställda.

Jag blev ganska stolt över Spanien när jag läste att de tog emot båtflyktingarna som Italien och Malta vägrade att släppa in. Läste att det har kommit 8700 båtflyktingar till Spanien detta året. Kanske fler har tagit sig till Italien, men likväl. Hur man kan neka människor att få gå i land efter att de har överlevt en flykt från sitt eget land, har jag stora svårigheter med att förstå. Var blir humanismen över. Vad tänker man att båten skulle göra med de stackars människorna. Kasta dem överbord efter att tidigare ha räddat dem. Eller kanske rentav aldrig försöka att rädda dem, bara stå och se på när de drunknar? Jag förstår ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s