Besöksbyte!

Idag byter jag besök. Har varit en tur till flygplatsen och avlämnat mitt besök. Tidigt. Klockan 06:00 var vi på flygplatsen. Skall hämta ett barnbarn och hennes väninna 10:45. Jag börjar bli van vid det här. Har ju haft ett ganska långt uppehåll i april och maj. Men nu de sista veckorna har besöken avlöst varandra. Man kan ju inte skylla på vädret eftersom man har Spanienvärme även i Norge och Sverige. Men det visste kanske inte besöken när de beställde biljett hit. Det är ju faktiskt ganska ovanligt med så varma somrar i Skandinavien. Men faktiskt idag när jag avlämnade ett besök vid flyget började jag inte gråta som jag brukar. Och det var absolut inte på grund av att jag inte kommer att sakna henne. Det har bara varit mysigt att ha henne här. Men kanske det berodde på att jag redan hade nästa besök i huvudet och kanske också för att jag var ganska trött. Hundarna följde med och vinkade adjö till henne och nu sitter hon säkert på flyget och sover.

Idag kommer det att bli en riktigt varm dag tror jag. Har inte täckt poolen inatt så den har säkert sjunkit några grader och det behövdes ju. 40 grader var för mycket. Tonåringarna som snart kommer att inta poolen bryr sig helt säkert inte om gradantalet ligger någon grad under 30. Det är bara jag, som tycker att 30 är mest behagligt. Fantastiskt strömmen fungerar fortfarande från det ena till det andra. Mitt barnbarn har tidigare varit här med väninnor, men denna gången skall hon stanna kvar ensam en vecka efter att väninnan har åkt hem. Det blir ju lite spännande. Så himla kul är inte jag att vara samman med för en tonåring, ja, kanske inte för någon mer vuxen heller. Jag har ju mina ganska slappa rutiner här och är inte så matintresserad så att jag vill lägga ner flera timmar på matlagning. Får nog skärpa mig lite där. De här tonåringarna är väl vana vid att få ordentligt tillagad mat åtminstone en gång om dag, då de ju alltid får lunch i skolan. Jag tror att de också får middag hemma. Men två gånger om dagen kommer inte jag att laga mat till dem. Det tager likväl lång tid att svälta ihjäl, så det kan vi nog undvika. Och jag tror att de själva kan göra något. De har nu slutat grundskolan och börjar gymnasiet till hösten. Räknas man som nästan vuxen då?

På tal om skolan läste jag om 2 lärare som hade varit på museum med en klass. De fick avbryta eftersom eleverna var så stökiga. Väl tillbaka på bussen fortsatte en av eleverna att trakassera en av lärarna, varvid den andra ingrep och höll fast eleven. Eleven och vad värre var hans föräldrar valde att anmäla händelsen till polisen. I tingsrätten fastslogs det att läraren var skyldig till misshandel och fick 1500 kronor i böter och 5000 som eleven skulle ha för sveda och värk!! Jag får nästan hakesläpp när man utdömer pengar till eleven för att han var stökig. Ja, klart att han får ett upplevelse att han har lov att göra vad han vill, medan en lärare inte har lov att göra någonting alls. Och hans föräldrar. Hur fungerar de. De ger också ett budskap till sin lilla gullegris att han har lova att uppföra sig våldsamt, aggressivt och stökigt. Gudskelov så dömde hovrätten annorlunda. De frikände läraren helt. Men jag skulle ha hoppats att de också kunde utdöma böter till eleven eller hans föräldrar. Jag är glad för att jag aldrig blev lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s