Bästa kyssen!

Läste om en som gifte sig efter att ha fått den bästa kyssen i sitt liv. Så har det definitivt inte varit för mig. Det där med kyssar varierar ju väldigt. En del är alldeles slaskiga och obehagliga. Jag tror på Lill Lindfors, en Karl i byrålådan är väldigt bra, man kan bara stoppa ner honom i asken igen. Sedan har vi mina grannar här som har försökt att undervisa mig i hälsningar med kyssar. Man måste (alltså i Belgien) sidokyssas tre gånger. Kommer inte ihåg om man börjar på vänstra eller högra sidan av ansiktet. Men kysser i alla fall högt och ljudligt. När jag skrev bara hugs (alltså kram) i ett messenger till dem en gång så kom de efteråt och frågade mig varför jag inte skrev kisses och bara hugs. Ville jag inte vara nära vän med dem eller?? Själv förstod jag inte helt utan undrade lite över vad det var för fel på en kram. Men för dem var det tydligen en förolämpning. Man lär sig, numera skriver jag hugs and kisse, men de svarar alltså med bara kisses. De inbegriper också mina hundar när de skickar kyssar. Jag är inte säker på att hundarna uppskattar det. De vill helst bara kyssas själv, inte få kyssar. Men kulturen är olika i olika länder.

Min mest betydelsefulla kyss i mitt liv, en som jag alltså aldrig glömmer, var när min dotter och jag var på Kreta för ganska många år sedan. Jag var lite yngre då och alltså också lite fräschare. Vi blev kvar lite längre än avsett på grund av en flygstrejk eller något liknande. Varje morgon gick vi in till staden från hotellet som låg en bit utanför. Varje morgon mötte vi en gammal man, (ja, kanske han var lika gammal som jag är idag) han gick krokryggig och med en käpp. Klart kortare än vad jag är, och jag är ju ganska kort. Kan vara den krokiga ryggen som gjorde honom så kort. Verkade som han snusade eller något, eftersom det ofta rann brun saliv nedför hans haka. Vi hälsade dock varje morgon på honom och han hälsade tillbaka. En morgon så kallade han mig till sig genom att vinka med handen att jag skulle komma. Tänkte att han ville säga mig något, men när jag kom fram till honom så gjorde han ett tecken på att jag skulle komma närmre. Tänkte att han inte kunde prata så högt, så jag böjde mig alltså ner mot honom. Då, hände det. Han grep tag om mitt ansikte med båda händerna och tryckte en blöt och ganska äcklig kyss på min mun. Min dotter höll på att kissa på sig i ett skrattanfall och jag själv spottade och fräste som en katta. Torkade mig om munnen och fick både rysningar och illamående på köpet. Det var verkligen en kyss som jag aldrig kommer att glömma. Kanske inte den bästa kyssen, men den kyss som i alla fall varar längst i mitt minne. Kan inte komma ihåg den bästa kyssen, så de andra har väl varit ungefär likadana.

Idag har mina två tonåringar bestämt att vi skall på shoppingrunda på La Zenia. Hoppas att det är öppet. Tidigare hade ju La Zenia i Torrevieja öppet varje dag, men nu har ju Spanien av en eller annan anledning infört att man inte har lov att ha öppet mer än 40 röda dagar om året någonstans. Vi får väl åka dit och se. Mitt barnbarn har kollat på internett och där står det inte att det är stängt i alla fall. Tjejerna är fortfarande kvar på sitt rum, men jag har hört att de är vakna. Vi har tittat på hur vädret skall bli, men det är inte någon förändring alls på hela veckan så det är väl lika bra att åka till La Zenia idag som någon annan dag. Det blir soligt och varmt hela veckan. Jag kan ju sätta mig under en parasoll på ett fik, så kan tjejerna själv springa runt i affärerna. De har också önskat att komma till Tarbaca, ön alltså. Jag tror att jag gör likadant där. Sätter mig på ett svalt ställe och så kan de två upptäcka ön. Kanske de vill snorkla där. Det skall vara ett snorkelparadis har jag hört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s