Perkutan likströmsbehandling!

Hade fram till igår inte en aning om vad detta var för något. Vet ni?? Mitt ena ben är ju fortfarande inte bra. Har blivit sämre och sämre, men efter ett tips från en av mina läsare så hittade jag en fysioterapeut, osteopat och allt möjligt annat här i La Marina. Beställde tid och bara det var en upplevelse. Väldigt fräscha lokalen och en äldre man, någon i min ålder alltså stod och pratade engelska med en väldigt lång fysioterapeut eller något. Han hade nog hela sin sjukjournal med sig och den var lång och stor. Han berättade om hela sin kropp. Det tycktes som om han faktiskt inte hade någon punkt på sin kropp som fungerade ordentligt. Han pratade och pratade, personen som jobbade där sade inte något. Nickade och såg vänlig ut, men svarade inte. Det fick sin förklaring när jag kom dit. Han kunde knappast någon engelska alls. Jag var imponerad av att han lyckades se så förstående ut när den här engelsmannen förklarade alla sina problem. Han kunde litegrann engelska och kommunicerade annars via Googles translate. Tur att vi har tillgång till appar som kan översätta. Jag drog ju också mina problem när jag kom in till honom. Och han lyssnade artigt och såg vänlig ut. Bad mig lägga upp mig på britsen. Han hade en del problem med den då skyddspapperet hotade med att insvepa hela mig. Men vi löste det. Det var skyddspapper med gummiband runtomkring som skulle hålla det på plats på britsen men istället höll det på plats på andra hållet, nämligen om mig.

Jag visste inte helt vad jag väntade mig. Har liksom ingen erfarenhet av osteopat, fysioterapeut eller för den delen kiropraktiker. Han kom med ett lite plaströr som han tryckte mot min vad. Såg att han faktiskt hade satt in en nål i min vad. Det kändes inte när han satte in den, men när han sedan vickade på den så kändes det lite som en ström i en nerv och jag hoppade till. Satte en liten maskin mot nålen. Det kändes lite inte värre än att jag inte skrek högt i alla fall. Han fortsatte på detta viset med att flytta runt den här lilla nålen och sätta på lite ström. Ibland rörde sig min tår helt ofrivilligt. Frågade honom om vad han höll på med, men som sagt han kunde inte så bra engelska. Han kunde dock med hjälp av translate förklara för mig att mina muskler på höger ben var helt spända som fiolsträngar. När han sade det så såg jag också det, hade aldrig tänkt på det tidigare. Han menade att jag hade ”overlouded muscels” Jaha, jag som trodde att jag hade något med ischiasnerven. Han menade att jag belastade min högra fot hårdare än min vänstra och att det därför blev illa när jag gick på hårt underlag. Kanske min son hade rätt som har sagt till mig att det ser ut som om jag haltar även om jag själv inte alls märker det.

Han höll på med dessa nålar och också en del massage efteråt av vadmuskeln. Förklarade sedan att jag skulle vila resten av dagen och sedan försöka gå som vanligt nästa dag. Alltså idag. Därefter skulle jag ringa honom och säga om jag var helt bra eller kanske ville ha en behandling till. Hur ringer jag och pratar med Google translate i en telefon? Men okey han trodde inte att jag skulle behöva fler behandlingar. Det skulle ju i så fall vara något alldeles speciellt. Var alltså tvungen att söka på Google vad det var för behandling jag hade fått. Och hittade det alltså, det var perkutan elektrolysbehandling. Något som jag nu har förstått är utvecklat i Spanien men också har börjat komma till Sverige och som tydligen har väldigt goda resultat på tennisarmbåge, senskador och muskelskador. Ja, vi får väl se. Kanske jag har ett resultat i morgon. Skall åka till Tabarca med tonåringarna idag, så det kan ju bli en utmaning med ont eller inte ont i benet. Visserligen är planen att de själva får hoppa omkring på ön medan jag kanske kopplar av i skuggan någonstans. Det blir en väldigt varm dag idag, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s