Midsommar!

Igår lämnade vi väninnan på flygplatsen, så nu är vi bara två. Ja, förstås hundarna också. Det var ju svensk midsommarafton igår, så vi hade tänkt till lite. Hade sett reklam för ”Matkassen, Spanien” där man kunde köpa lite midsommarmat och tillbehör. Sagt och gjort, vi åkte dit. Mitt barnbarn fick leka GPS, via Google maps. Efter att ha kört runt några gånger i samma rondell, bestämde vi oss för att parkera bilen och gå istället. Vi visste nu var det skulle vara, bredvid posten och en tysk restaurang. Vi hittade posten och den tyska restaurangen, men inte Matkassen. Gick runt och genom en annan restaurang. Frågade efter en svensk affär, blev visade till ”Amercian steak- and grillhouse”, inte precis matkassen menade vi, men ägaren pratade svenska. Hade bytt namn för ett år sedan och sålde inte längre svenska matvaror. Vi bestämde oss i alla fall för att testa deras räkmacka. Den var alldeles utmärkt. Bestämde oss för att grill en god köttbit istället för sill och ägg och diverse annat som hör till midsommarafton. Genomled en varm dag, skall bli varmare idag. Bara 33 grader igår, undrar hur varmt det blir i dag. Lugn och skön midsommarafton. Vi väntade till efter åtta att tända grillen. För varmt för att stå i solen och grilla. Maten blev jättegod, köttet smälte i munnen och den bernaissås som jag av en händelse hade hittat på Konsum var med norsk beskrivning. Lite skandinaviskt i alla fall. Pommesen skulle stekas eller friteras, vi försökte ugnen i alla fall. Gick så där. Avslutade mad macrons till efterrätt istället för jordgubbar. Ja, så blev alltså den svenska midsommaren i Spanien.

Det var dock helt underbart att få lov att sitta och prata med mitt underbara barnbarn i lugn och ro. Det blir väldigt annorlunda när hon har väninnor med sig. Hon är väldigt insatt i politik och världshändelser. Vi hade en del allvarliga samtalsämnen och en del mindre allvarliga, men väldigt fantastiskt. Dessutom är hon helt underbar numera till att se vad som behövs göras. Ja, klart är hon inte perfekt, vilket jag hoppas att hon aldrig blir, men man behöver inte tjata på henne längre som för något år sedan om vad som behövs att göras eller inte göras. Ja, prata om att tonåringar bara blir bättre och bättre. Speciellt när det lägger från sig mobiltelefonen.

Idag skall vi se om vi kan få med oss lite av den spanska midsommarfirandet. Efter vad jag förstått försiggår den på stranden sent på natten. Så vi planerar att äta på restaurang och därefter köra ner till stranden för att se vad som försigggår där. Kanske mitt barnbarn till och med kan få med sig fotbollskampen mellan Sverige och Tyskland. Se, vad jag kan, är nog första gången jag vet när och mot vem Sverige spelar fotboll. Tack vare mitt barnbarn, annars hade jag inte haft en aning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s