Skooutlet!

Vädret behöver man just nu inte prata om här i Spanien. Att säga: ”Det är varmt!” täcker allt. Även mitt barnbarn verkar att vara lite trött på solen även om hon fortfarande kämpar på och solar en del ovanpå eller i bassängen. Hon är brun som en pepparkaka och behöver absolut inte mer sol nu. Tror inte hon kan bli brunare. Det är fortfarande lika mysigt att få umgås lite mer med henne på tu man hand. Inte så många dagar kvar nu så det gäller att ta till vara tiden med henne. Kommer att sakna henne enormt när hon har åkt. Tänk om man fick drömma och kunde ta ner alla mina barn, barnbarn och deras respektive hit och låta dem stanna här.

Igår tog vi visserligen en liten paus från solandet och åkte till skooutlet som har adress Elche men i själva verket ligger närmre flygplatsen i Alicante än Elche. Skulle aldrig hitta dit utan min GPS, har numera inprogrammerat platsen, då jag sist körde runt i Spanien i en halv dag innan jag fann platsen. Vi lyckades komma precis lagom till att många av affärerna höll siesta. Men värmen gjorde att vi ändå inte hade orkat med alla affärerna. Även om det var skönt med luftkonditionering varje gång vi gick in i en affär. Hittade väl en del skor och tittade också på väskor, men köpte inte något. Åt en lunch på en restaurang. Denna restaurangen hade inte en skriven meny utan utställningsexemplar på vad de hade. Man fick peka och få in något liknande inte helt överensstämmande på vad man såg. Men vi blev i alla fall mätta innan vi handlade mat. Jag har hört att man alltid skall vara mätt innan man handlar mat, eftersom man annars köper för mycket och fel saker. En och annan godispåse slank dock ned ändå.

Hem och lagade chili con carne, på mitt vis, inte på min sons vis. Hans är den riktiga min är mer fake. Men hans är också så stark att jag har problem med att äta den. Men det är ju faktiskt han som är kocken, jag är bara en blek kopia, ibland. Ibland inte ens det. Men nu när jag har haft barnbarn här så har jag faktiskt lagat en del mat. Brukar inte göra så mycket av det när jag är ensam.

Idag är tydligen sista dagen för mig att lämna deklaration i Spanien, så revisorfirman ringde mig när vi var i mat-affären. Täckningen på mobilen var urusel så jag hoppas att vi hörde varandra nog tydligt för att vara eniga om att vi skall ses idag klockan 10:00 i Torrevieja. Jag är lite orolig för vad detta innebär. Är det meningen att jag skall betala full skatt i Spanien för hela förra året på ett bräde. Norge har ju redan dragit full skatt på mig. Får se hur detta går. Allt är nytt när man flyttar till ett nytt land och man måste väl ta saker som det kommer. Inte allt är så övertänkt. Det står ju i alla papper som jag har att man inte skall dubbelbeskattas, men just nu är risken stor att det är just det jag får göra. Skall väl då så småningom få lite skatt tillbaka från Norge men behöver hjälp till hur jag skall gå tillväga med det. Får se hur allt avlöper. En sak vet jag i alla fall, jag har inte sparat ihop till dubbel beskattning så det kan ju bli ganska kärvt att få ihop det. Men som jag brukar säga. Om 5-10 år så kanske det bara är en kul historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s