Skönhetssalong och revisor!

Mitt barnbarn som redan är en skönhet, menar jag, kanske jag är lite subjektiv i min bedömning. I alla fall ville hon till en skönhetssalong och från början handla det väl om att toppa hårtopparna, men det blev lite mer när vi kom dit. Vi hittade faktiskt en norsktalande salong i närheten av La Zenia. Jag beställde faktiskt tid till mig själv också. Första gången på många år som någon professionell skulle klippa mitt hår. Hårfrisörerna skulle aldrig kunna driva sina företag vidare om de flesta hade varit som jag är. Jag har inte några speciella önskemål för mitt hår mer än att det skall vara så lite arbetsamt som möjligt. Detta medför ju att det växer och långt hår är väldigt praktiskt. Man slipper gå och klippa sig, klipper själv luggen när jag inte kan se. Den blir si så där, i alla fall olika varje gång. Bara upp med håret när det börjar bli för varmt, eller fläta det när det känns för flygigt. Praktiskt, visst, kanske inte så elegant, men som sagt praktiskt.

Min sondotter fick sitt hår tvättat, fönat och klippt. Det blev så bra att hårfrisörskan ville ta en bild på henne. Väldigt fint blev det i alla fall, speciellt med den solbrännan hon har i dag. Hon ville dock också får sina ögonbryn och ögonfransar färgade och vad man nu gör med ögonbryn. Fint blev det. Hon blev nog själv också ganska nöjd tror jag.

Innan den här skönhetssalongen hade jag varit en tur hos revisorn och fått skriva under att jag skulle ha en ganska stor summa på mitt spanska konto innan den 2 juli. Kort om tid och mycket pengar. Fanns absolut inte någon chans för mig att få det i box. Jaha, i så fall blev det ett problem menade revisorn. De var väldigt osäkra på vad som skulle hända om inte pengarna fanns där. Jag vet inte helt vad de trodde. Att betala dubbel skatt, först i Norge och Sverige där man har dragit det varje månad men nu att ta allt på ett bräde för ett helt år tillbaka med en gång. Det var bara för mycket. Har man inte problem så måste man skapa några och det behövde jag inte igår. Har dock en snäll son som kunde rädda mig. Hoppas det fungerar. Jag betalar ju tillbaka till honom i nästa vecka när jag har kunnat ordna med överföringar och allt som skall till. Håller nu tummarna för att allt skall fungera. Får gå in på min spanska bank varje dag för att förvissa mig om att pengarna kommer på rätt konto.

Vi körde och åt lunch på en svensk restaurang efter skönhetssalongen. Väldigt god räkmacka, men fick veta att han tog räkorna från Sverige eftersom han menade att kvaliteén och smaken var bättre i Sverige. Jag som hade hoppats att han skulle kunna tipsa mig på hur man gör med räkorna för att få mer samma smak som i Sverige och Norge. Här kokar man ju inte dem i saltat vatten har jag förstått. Har försökt med att lägga dem i saltlake innan man äter dem, men får inte fram den smaken som jag är van vid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s