Tvätt och städning.

Efter att jag lämnat mitt barnbarn vid flygplatsen och hittat hem en annan väg än den vanlige, ägnade jag dagen åt tvättning och städning. Det hade ju blivit en del försummat under besöken, som det skall vara. Skall ju inte springa omkring med dammsugare när man har besök. Men nu var det dags. Bara det att luftfuktigheten är så hög nu att när jag hade torkat golven så blev de inte torra på många timmar. Detta medförde att jag fick gå in och ut på våta golv om jag skulle fortsätta att tvätta, handdukar, mattor och så vidare. Har kvar sängkläder att tvätta. Det finns en del att göra ute också efter att jag inte har gjort så mycket där heller. Jag tycker ju inte om att städa och är inte heller så bra på det, men jag njuter efteråt. Nu blev det ju inte så igår, eftersom inget torkade så jag kunde alltså inte slå mig ner på kvällen och bara njuta av att det är rent och fint runt mig, eftersom det hängde tvätt överallt som inte torkade i den höga luftfuktigheten. Den hänger i idag också. Halv sju imorse varf temperaturen 25 grader och det var mulet. Det kändes ganska skönt, men efter bara några steg så rann svetten så mycket att man knappast kunde se. Temperaturen har nu stigit till 29 grader och luftfuktigheten är inte bättre idag. Väldigt hög. Sitter stilla och svettas.

En sak känns bra när jag blir ensam, jag behöver inte tänka så mycket på mat. Jag har liksom problem med det nu efter att jag blev pensionär, kanske innan dess också. Det är jobbigt med mat, jobbigt att tänka på vad skall jag äta nästa gång jag blir hungrig. Är säker på att det är sundare att tänka så, men jobbigt som sagt. När jag går här och lullar i min ensamhet så tänker jag inte mat förrän jag blir hungrig och då är det för sent att tänka ut någon kulinarisk måltid. Då blir det kanske ett knäckebröd med ost, microvärmda ikeaköttbullar eller något lika fantasilöst. Det är ju inte det man kan förvänta sig att besöken håller till godo med. Alltså måste jag tänka mat när jag har besök. Antagligen till glädje även för mig själv, även om det inte känns så. Jag börjar nog bli allergisk mot krav efter att ha väldigt lite krav i min vardag här. Försöker att hålla några rutiner levande, men ibland smyger tanken på att det behöver jag ju inte. Det är väl då det börjar bli farligt. Än så länge har jag väckarklockan ställd på 06:00 på morgonen och tror att det är viktigt för mig att jag fortsätter med det.

Det är kul att läsa att Sverige ligger högst på en lista som rankar både miljö, hälsa och psykisk välmående. Sverige brukar ligga högt på den här listan, men förra året var det tydligen Canada som låg i topp, detta året är det Sverige. När man då också läser om att Sverige faktiskt ligger i topp på sjukvård och då menar vi resultatmässigt så borde ju alla vara lyckliga och glada. Likväl så slår det mig att de flesta svenska som jag lyssnar på klagar högljutt på Sverige. Det är väl därför SD har börjat att gå i topp. Vi vet inte hur bra vi har det, men vi vill definitivt inte dela med oss av välfärden.

Vi kan också läsa att det visst finns skillnader mellan könen i Sverige, men inte alltid till kvinnornas nackdel. Tjejerna har bättre betyg än killarna, (men så har har det varit väldigt länge), fler tjejer än killar går vidare till högre studier, det är också fler av dem som gör färdigt sina studier. Löneskillnaderna finns fortfarande kvar och när det handlar om föräldraskap går det långsamt. Män ökat sitt uttag av föräldradagar med någon procent varje år men det går alltså långsamt. För männen ser det inte lika kul ut. Männen har lägre utbildningsnivå och dör oftare av självmord och alkoholrelaterade skador. Det finns dock fler män än kvinnor i Sverige just nu och därför blir det fler ensamma män än kvinnor. Kvinnor tenderar också att hellre vilja ha en relation med en man som är mer jämlik också när det handlar om hemmets arbetsinsatser. Högutbildade män gör mer än dubbelt så mycket hemarbete som lågutbildade, så jämställda män är mer intressanta på äktenskaps, och relationsmarknaden. Så alla ni män därute som det är synd om, ni skulle kanske tänka på att ta upp kampen om både utbildning och hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s