Kattjakt!

Imorse insåg jag att vi går mot mörkare tider. Jag brukar ju gå upp klockan 06:00 men imorse förstod jag att det kanske var för tidigt. Det var mörkt som på natten. Googlade och såg att solen faktiskt inte skall gå upp här för 06:46 just nu. Alltså borde man ligga kvar i sängen fram till dess. Buddhisterna menar ju att dygnsrytmen skall följa solen som jag har förstått det. Alltså sov till nästan 07:00 nu. Värre är det för de som är kvar i Sverige, de skall alltså gå upp lite över 04:00 just nu. Men vänta bara till vintern får de sova länge. Det verkar att fungera bättre i Spanien om man nu skall följa solens rytm. Tänk i norra Sverige. De får inte sova alls på sommaren men på vintern får de gå helt i ide. Kanske det fungerar. Enligt de kloka buddhistmunkarna så är det ju inte så att vi behöver de där 8 timmarnas sömn som vi alla har lärt oss. Det handlar istället om tankens kraft menar de. Skall de säga som kan ändra både blodtryck och puls genom att tänka det. Vad skall vi andra göra för att övertyga sin kropp om att vi inte behöver sömnen.

Men klockan 06:00 på morgonen ligger temperaturen på 27 grader så jag rekommenderar likväl att lägga morgonpromenaden tidigt. Det blir liksom varmare när solen kommer. Så det är bara ett val man får ta, gå upp tidigt och svettas, gå upp senare och svettas mer. Pippi har nu som 5-åring upptäckt att man kan jaga katter. Fluffy visste det redan när hon var 6 månader, men har man bara en hjärncell så tar det längre tid. Pippi har tydligen dåligt minne också, eftersom hon faktiskt inte kommer ihåg, (det gör inte Fluffy heller) att katter också kan jaga hundar. Vi eller rättare sagt de, Fluffy och Pippi alltså, blev jagade av en katt. Jag var med. Vi såg en katt 100 meter bort och jag såg att den intensivt såg på hundarna för att plötsligt bryta ut i ett enda energiknippe, ni vet hur katter kan göra när de skall fånga en mus. Denne gången var Fluffy och Pippi musen. Vet inte helt varför den trodde det, men på avstånd såg de kanske mindre ut. De är ju inte så stora. Katten kastade sig över hundarna med ett enda mål, döda, döda, döda. Fluffy och Pippi rullade ihop seg och skrek. Jag skrek och agerade. Fick tag i katten, men tappade den, den gav sig på hundarna igen. Fick tag i den igen och kastade den nedför en hög slänt. Då gav den sig. Hundarna var blodiga, men det var faktiskt inte deras blod, det var mitt. Hundarna har tydligen glömt att katter kan anfalla, men imorse försökte sig Pippi alltså på att anfalla en katt. Den försvann klart upp i ett träd. Mina hundar kan varken klättra eller flyga, så hon fick vackert stå nedanför och längtansfullt titta efter katten. Annars är det ju så att Fluffy helst jagar fåglar, som jag beskrivit tidigare.

Jag hade samlat på mig några säckar med trädgårdsavfall, också vissna palmblad. Hade haft säckarna stående ett tag, men beslöt mig för att var duktig flicka och köra iväg med dem till sopstationen. Många lägger sitt trädgårdsavfall i de container som är utplacerade lite varstans här till våra sopor. Men jag har lärt mig att trädgårdsavfall skall lämnas på sopstationen. Har alltså skaffat mig ett ”grönt kort”. Det är ett kort som man måste visa för att ha tillgång till sopstationen och som man får utan problem på turistinformationsbyrån. (Långt ord). Alltså jag har alltså skaffat mig ett sådant. Stuvar in säckarna och palmbladen i bilen. Öppnar grinden, den öppnas 99 gånger av 100 utan problem via ett knapptryck. Den hundrade gången däremot öppnas den inte. Detta var den hundrade gången. Jag backar, det piper i bilen, men jag backar. PANG. Där körde jag alltså på grinden. Det var andra gången, har gjort det en gång tidigare. Jag har alltså backkamera!! Man ser klart och tydligt och hör också att det är något i vägen. Men inte brydde jag mig om det. Jag backade som jag alltid brukar göra när jag skall ut från huset. Grinden höll, inte bilen helt, men nästan. Åtgärdade problemet, körde iväg till sopstationen och visade glatt upp mitt gröna kort. No, no, no fick jag höra. Visserligen pratade han spanska, men jag förstod så mycket som att de nu hade ändrat system. Visserligen förstod jag inte vilket system de nu hade, men lämna mitt trädgårdsavfall fick jag i alla fall inte. In i bilen igen. Beslöt mig nu för att inte vara en duktig flicka så jag kastade allt i närmaste sopcontainer istället. Lade palmbladen sidan om. Ja, så kan det gå när man skall vara duktig. Ibland börjar en dag på det viset!!

Fluffy jagar fågel kanske ödla men inte katt på bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s