Vilda och fantastiska djur!

Imorse var det nästan helt mörkt när jag kom ner till stranden. Varmt och mörkt, det kändes ungefär som att krypa in i en mysig och mjuk sammetsfilt. Det känns aldrig så på dagen när solen skiner, då känns det bara varmt, men i mörkret känns det som sammet. Väldigt få var på stranden när jag kom, mötte dock en pappa med hans 3 barn som kanske hade varit och tagit ett morgondopp. Vattnet är ju varmare än luften så här dags. Till och med Pippi börjar att bada tassarna. Fluffy rusar ut i vattnet så det stänker om henne och hon är inte så vacker efteråt. Pälsen i tovor och full av sand. Simmar gör hon dock inte frivilligt, ser till så att hon bottnar hela tiden. Pippi, hon alltså med en hjärncell, har ju tagit några år på sig för att förstå att man faktiskt inte dör av vatten. Men hon tror faktiskt fortfarande att hon skall dö varje gång man duschar och schamponerar henne. Trivs ju inte hos frisören. Frisören tror varje gång att hon skall få en hjärtinfarkt så som hon andas. Hon som är där en gång i månaden. Jag som bara är där en gång vart 10:nde år tycker att det är ganska njutbart när jag väl blir färdig att komma dit.

Det regnade också imorse, sådana där stora droppar som kom kanske en i minuten. Jag lyckades i alla fall inte bli våt av dem. Men luften kändes lite skönare. Fluffy tror numera att hela stranden är hennes eget revir. Till och med Pippi har börjat skälla lite på stora hundar, för att sedan snabbt söka upp mig så att jag kan hjälpa henne om det blir farligt. Fluffy är mer säker på att hon klarar sig själv, men hon brukar ju inte skälla på andra hundar. Men hon bara hittar något på stranden och jag själv går ofta i mina egna tankar och märker inte förrän jag är långt ifrån henne att hon bara stannade upp. Hon är faktiskt helt säker på att hon alltid hittar mig och bryr sig inte så mycket om att jag blir av med henne. Visst önskar vi oss självständiga barn, men allt med måtta. Ja, jag vet att de ju inte är mina barn, men just nu är de väl det i alla falla. Har ju inga andra här!

Imorgon kommer dock en tidigare kollega och hälsar på med sin man och hennes 3 barn. De har hyrt hus lite norr om Benidorm, så de har en bit att köra. Kanske lite mer än 1 timme. Alltså måste jag nog städa lite idag och tänka över vad 3 barn, ganska små, vill ha att äta. Ja, man kan ju alltid få i dem lite glass och maränger. En sockerchock är väl okey att ge dem när de ändå inte skall sova över här. Det blir ju föräldrarna som får ta det problemet. Min tidigare kollega kommer från Ryssland och när jag var hemma hos dem sist hade hon nog lagat alla ryska rätter som jag kände till och några som jag inte kände till. Hon hade nog stått vid spisen i flera dagar, åtminstone hade jag fått göra det om jag skulle lagat lika mycket mat som hon hade gjort. Och det med 3 små barn springande runt fötterna. Imponerande. Jag tror inte att jag tar upp konkurrensen. Skulle jag laga lika mycket svensk mat så tror jag inte någon hade orkat äta det i den här värmen. Till exempel kåldolmar, köttbullar och sill i olika inläggningar. Det kanske inte är det man skall bjuda på i 34 graders värme. Jag får tänka vidare på vad man kan utfordra dem med. Skall i alla fall bli jättekul att träffa dem.

Läste en artikel om att Sverige har läkarbrist! Ja, vad menar vi med det. På en lista med över 100 länder ligger Sverige på 12 plats. Vet inte om det kallas läkarbrist. Nr 1 ligger Kongo med 9 läkare per 1000 invånare och som nr 2 ligger Cuba. Men vi kommer faktiskt på 12 plats. Jag personligen tycker inte att det är så farligt. Kan ju tänka mig att man i Kongo har ett större behov av läkare. Här i västvärlden har vi ju bestämt oss för att gå till läkare för att få veta att vi är friska, men att man in Kongo kanske går till läkare för att man är sjuk. Vilket som är rätt eller fel skall ju inte jag uttala mig om, men jag har ju lov att tänka.

Läste vidare om en kvinna från USA som hade skjutit en sällsynt svart giraff och lagt ut henne och troféen på någon mediasida. Kanske Facebook! Hon hade fått hotbrev från människor som hade sett henne och den döda giraffen. Ja, det var faktiskt tillåtet att skjuta giraffen. Jag undrar bara varför??? Varför har man ett behov av att dels skjuta och dels fotografera sig med en död giraff. Inte kan man väl räkna det som sport, eller?? Men okey alla är vi olika. Och en del har behov av att höja sin självkänsla på det sättet, tydligen. Den här kvinnan blev förbannad för att hon inte fick nog med likes istället fick hon många som reagerade negativt. Det är ju lite konstigt tycker jag om man lägger ut något och sedan blir sur för de reaktionerna som inte är positiva. Det hade kanske varit bättre om hon satte in fotot i ett fotoalbum istället för att lägga ut det på en sida som alla andra kunde se. Hon skulle nog bara visa det för de personer som hon var säker på skulle klappa henne på axeln och berätta för henne hur duktig hon är. Lägger vi ut saker offentligt måste vi ju faktiskt också kunna ta den negativa kritiken och inte bli så överraskade över att inte alla tycket som jag. Annars bör vi behålla det för oss själva, menar jag, men åter, alla är vi olika och därför får man göra som man själv gör.

Personligen tycker jag ju inte om jakt överhuvudtaget. Tycker bättre om att de vilda djuren tar död på sig själva eller tar vara på varandra som bilden idag visar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s