Barnfamilj på besök!

Tidigare kollega och vän landade alltså på besök hos mig igår vid middagstid. Hon hade 3 stora vattenmeloner med sig plus 3 barn från 11 år och nedåt. Ja, hennes man hade faktiskt fått köra. De har kört ned hela vägen från Norge. Då de kör en Tesla hade de alltså fått lägga upp rutten utifrån var det finns laddningsstationer. För mig verkade det ganska invecklat. Som att de var tvungna att ladda bilen innan de kunde köra till sin semesterbostad som ligger norr om Benidorm. Det var ju en bit att köra. Närmaste laddningsstation här i närheten var Murcia, en timmes körning. Okey, det går inte åt någon bensin eller diesel på vägen dit, men en timmes körning för att kunna ladda bilen, verkade ändå mycket för mig. Tänk er bara att ha 3 trötta och gnälliga barn i en bil 2 timmar mer än nödvändigt. Bra med gott tålamod vid de tillfällena. Hoppas att de somnade, ja, alltså inte föräldrarna utan barnen. Någon skulle ju köra bilen! Men att bara tänka sig att varken Alicante eller Torrevieja som ligger bra mycket närmre härifrån har laddningsmöjligheter för elbilar. Jag som trodde att det var det vi skulle satsa på.

Men hur som helst, huset invaderades. Ja, kanske inte huset lika mycket som bassängen. Mestadels låg de i vattnet. Två av dem kunde inte simma, men det märktes inte så mycket. Föräldrarna hade varit och köpt grisfötter och snorkelutrustning. Alltså min bassäng förvandlades till djuphavsvatten. Och det snorklades mycket. Har ni sett någon gå med grisfötter på land. Det är svårt. Men de här 3 överlevarna klarade det faktiskt bättre och bättre allteftersom dagen led. De vägrade närmast att ta av sina grisfötter. Den minste ville ha systerns, för han tyckte bättre om en dekal på hennes. Då systern hade lite större fötter, så gick det inte helt lätt. Försök själv att simma med för stora skor. Storebror ägnade sig åt sin mobil emellanåt, men då strömmen tog slut anslöt han sig till småsyskonen i bassängen. Om man skall njuta av lek och umgänge med barn så skall man se till att inte ladda deras mobiltelefoner.

Jag som hade oroat mig lite över vad de här barnen ville äta. Har ju själv barnbarn som är väldigt varierade i sin mathållning. En äter inte något alls. Någon är halv vegetarian och någon är hel vegetarian. Någon äter fisk men inte kött, någon kött men inte fisk. Alla äter godis. Men inte så här. Jag som hade planerat att sockerkicka de här barnen lyckades alltså inte med den uppgiften. Storebror åt inte choklad, glass, sylt osv osv. Han åt inte heller ris, ärtor, räkor, paprika och en del annat. Jag som hade gjort rök- och kyckling paella. Han åt faktiskt 2 bitar kyckling. Inte illa det. De andra två klagade inte så mycket på maten men var inte heller så ofta uppe ur bassängen. Fast det var bara en av dem som ville ha den glassen som jag också hade laddat upp med. Ja, resultatet blev i alla fall att jag nu har mycket mat att kasta. Det är illa. Tänker på miljön, men vad skall jag göra? Jag lyckades faktiskt skicka med dem alla 4 vattenmelonerna när det åkte. Alltid något.

Mycket liv och rörelse och föräldrarna hade inte så många lugna stunder. Ja pappa i huset försökte sig på att sola lite. Han behövde det inte, var redan röd när han kom. Täckte in sig och barnen med solkräm. Jag såg med fasa när de hoppade i bassängen, helt insmorda. Ja, man läser ju att man skall skydda sig mot solen, men de flesta vet inte så mycket om hur en bassäng fungerar. Den åldras flera år snabbare med sololja. Den behöver faktiskt inte något solskydd. Men hur skall folk utan bassäng har kunskap om det. Nu har jag ju fogat om min bassäng i år, så den klarar sig nog något år till, hoppas jag.

Efter vatten, varierande mat och liknande bestämde sig mamma för familjen att de innan de körde till Murcia och laddade bilen så skulle de ner till stranden. Ungarna tyckte det var onödigt. Bassäng var bättre, men mamma ville till stranden. Min dag var redan slut och ändå orkade de här föräldrarna köra till stranden, köra till Murcia och ladda bilen och därefter köra till sin semesterbostad 2 timmar härifrån. Var får de sin energi ifrån. Värmen ligger över 30 grader hela tiden och jag upplever att man faktiskt inte orkar något. Imponerande. Det blev väldigt tyst i huset efter att de hade åkt. Faktiskt njöt jag lite. Jag som älskar att ha besök. Men om jag inviterar en hög med barn under 10 år varannan dag, så kommer jag nog att njuta av tystnaden varannan dag.

6 kommentarer

 1. Hola❣️ Det är bara citygrannar på min bokning på tisdag, då har jag medlemsträff. Men välkommen på torsdag kl 16.00❣️☀️😘🤩

  Gilla

 2. Ja det var jättekul att träffas! Vi åkte hem till Uppsala i torsdags, så vi ses nog inte förrän i slutet av september igen. Men det är ju träffar på tisdagarna som vanligt iaf. Igår var vi och badade med sönerna och barnbarnen.
  Idag ska det bli varmt här också, +30
  Kram!

  Gilla

 3. Ja, det hade varit närmre för dem till Torrevieja, skall berätta det för dem. Ja fint väder och varmt nu. Skönt med vatten och AC. Hoppas vi ses på tisdag. Trivdes väldigt bra med er.

  Gilla

 4. Vilken härlig och intensiv dag du hade! Jag har för mig att man kan ladda elbilar nere i P-garaget på Habaneras köpcentrum. P-platserna finns borta vid familjeparkeringarna.
  Vilket väder vi har båda två, här ska det bli +30 idag.
  Ha det gott och njut av tystnaden!
  Kram!
  //Carina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s