Solstickan!

Kommer ni ihåg solstickan. Pojken utan byxor alltså. Jag mötte honom idag på stranden. Min strandhobbit har tydligen gått på semester. Jag har i alla fall inte sett honom på några veckor, han har ju annars varit ett stående inslag på stranden varje morgon. Det är ju en nudiststrand som jag går morgonpromenaden på, så det är ju inte så konstigt att det finns nakna människor där, även om de flesta är påklädda vid den tidpunkten på dagen som jag brukar vara där. Min strandhobbit ser ju verkligen ut som en liten hobbit med rund mage och plirande ögon när han joggar med dinglande penis. Men idag mötte jag alltså en solstickanpojke. Det var ju faktiskt en man men jag kom osökt till att tänka på solstickan, den där gamla dekalen på tändsticksaskarna alltså. En pojke med tröja men utan byxor. Den var ju så söt. Och på något vis så var ju den här mannen också lite söt, där han kom joggande med dinglande penis men med tröja på sig. Hade kanske bränt axlarna men inte stjärten. Det är något sött som påminner om en liten pojke när man ser en man med tröja men utan byxor tyckte jag.

På vägen hem från stranden lyckades jag hamna bak en sådan där bulldozer grävmaskin eller vad man nu kallar det. Den gick kanske i 10 kilometers hastighet, det är ganska svårt att köra så långsamt och det kom ju bilar bak mig som körde om både mig och bulldozern. Men det var ju heldragen linje på vägen. Jag fick nästan lust till att skaffa mig en blågul flagga och vifta med den utanför vindrutan och skrika: ”jag är svensk, jag kan inte köra om när det är heldragen linje, förlåt mig, men så illa är det att vara svensk, vi kan inte det!” I Spanien och i Norge och kanske överallt annars så kanske man kan det men inte om man är svensk. Jag har ju råkat ut för liknande tillfälle i Norge, när jag har hållet för rött ljus vid vägarbete, men där bilarna bakom mig till slut har kört om mig eftersom det dröjde väldig länge innan den slog om till grönt. Jag kunde inte, men till slut var jag också tvungen till det. Körde mellan 2 stora bilar så att jag inte skulle känna mig ensam om jag fick möte. Antagligen hade ljussignalen gått sönder. Men så är det att vara svensk.

Idag blåser det ganska ordentligt redan nu på morgonen, lite ovanligt på sommaren, brukar inte blåsa förrän på eftermiddagen. Det innebar att Fluffy blev väldigt leklysten på stranden och fick till ock med Pippi att springa ut i vågorna. De fick tydligen mer energi när värmen inte kändes så tryckande och vattnet håller ju en bra temperatur nu, så då klarade Pippi också att våga sig på att bada lite i alla fall.

Igår var det söndag och jag har bestämt mig för att inte gå på stranden på söndagarna nu på sommaren, eftersom det finns så mycket fiskare där då med allt sitt pick och pack. De kommer med små vagnar där de har alla sina saker med sig, tält, handdukar, fiskeutrustning, parasoller, tält och mat och dryck. Jag får hela tiden se till att jag har Fluffy under uppsikt eftersom hon tror att man skall markera (läs kissa), på allt som ligger övergivet på sanden som plastpåsar, handdukar, kläder och liknande. Det är lite skämmigt för mig och alltid för sent ute för att göra något åt det mer än att be som ursäkt eller att ha henne i koppel hela tiden. Alltså gick jag en kortare runde här i närheten. Men vad händer, jo min klocka säger till efter en timme hemma att jag har inte tränat och gått så långt som jag brukar ha gjort vid den här tidpunkten. Alltså skall till och med min klocka försöka ge mig dåligt samvete. Vad gör man med den. Jag kan ju ta av den och inte ha den på mig på hela dagen. Vad säger den då? Då har den ju inte rört sig alls! Men då kanske jag inte kan ta den på mig överhuvudtaget. Antager att det skäller ut mig på riktigt då. Skall kanske sluta med klocka eller ha en klocka som inte hela tiden räknar mina steg och hur långt jag har gått, simmat osv.

Visste ni att 84% av USA:s befolkning trot att jorden är rund. Alltså 16% är säker på att den är platt. Det är ungefär likadant med evolutionsteorier. En hel del tror på att Gud skapade jorden och människorna i USA. Nu är det också så att det finns en rörelse i USA som försöker bevisa att temperaturskillnader och miljöpåverkan inte har med människan att göra. Jag blir nästan imponerad när annars intelligenta människor vägrar att ta till sig vetenskap. Hur klarar dem av det. Jag skulle önska att jag kunde leva lika opåverkad av fakta som de gör. Skulle ju vara ganska skönt. Ingen tanke på var jag skulle kasta mina sopor. Ingen dålig samvete för att jag kör dieselbil eller flyger. Men…..

2 kommentarer

  1. Ja, du…jag fascineras av folks tankegångar…en del av dem är så korta och enfaldiga.. Sorgligt. Sverige ska ju få en Folkbildningsdag. Skulle behövas flera, tror jag…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s