Kackerlacksjakt!

jag har varit så stolt över att inte ha haft kackerlackor här inne i mitt hus. Har hittat två i bassängen för över 2 år sedan, men det har varit allt. Den gången lät jag dem ligga kvar i bassängen i flera dagar, det var för kallt för att bada likväl. Till slut var jag säker på, att nu är de döda, de rörde inte på sig. Tog håven och så fort jag fick upp dem ur vattnet började de röra på sig. Jag blev så förskräckt att jag utan att tänka mig för kastade dem över muren. Alltså in till grannen som inte var här just nu. Så gör man inte. Men ja, så gjorde jag. Kunde ju inte i efterhand klättra över muren och göra intrång hos grannen för att fånga ”mina” kackerlackor. De jäklarna springer ju ganska fort också, inte ganska, mycket fort.

Efter det googlade jag runt lite och fick där veta att Rödcederolja är effektiv för att hålla dem borta. Fick Rödcederolja i födelsedagspresent av min dotter och sprayade och sprayade. Runt hela muren och inne i huset. Har efter det köpt mer olja och sprayat ganska regelbundet. Men har slarvat en del i det sista, då jag inte har sett en enda kackerlacka inne på min tomt. Ute på gatan, ja, men inte inne hos mig. Men så skedde det. Igårkväll när jag reste mig ur TV stolen så sprang det en kackerlacka. Jag tycker ju verkligen att de är äckliga. Blev desperat närmast. Skulle egentligen gå och lägga mig, men blev helt klarvaken. Tände alla ljusen och fick tag i den. Alltså inte så att jag tog i den med händerna, det är jag för äcklad över de där djuren. Trampade på den!! Och spolade ner resterna i toaletten. Har hört att man inte skall trampa på dem för då sprutar de ut en massa kackerlacksbabys. Har dock också läst att det är en skröna, men vad skulle man annars göra. Fånga in den med håv inomhus, eller? Men hur som helst jag trampade. Efter det ut med alla sopor, sprayade med Rödcederolja i hela huset. Kastade allt som kunde locka fram dem. Blev hyperenergisk och klarvaken. Kunde inte lägga mig nu. Hundarna verkade lite trötta efter mitt energiutbrott. Tittade vädjande på mig som om de frågade om vi inte kunde gå och lägga oss istället för att fara runt med spray och städtrasor. Jag själv vågade inte koppla av överhuvudtaget. Just då saknade jag faktiskt någon att bo samman med, någon som kunde dela obehaget. Men ja, det hade ju varit lika stort obehag ändå, men någon som kunde berätta för mig att jag överreagerade. Även om jag visste det av mig själv och också vet att bor man i Spanien så kan man inte skydda sig helt från kackerlackor. Men vill alltså inte ha dem i mitt hus.

Gick och lade mig klockan 03:00 och faktiskt så somnade jag också, även om jag nästan hade bestämt mig för att köpa stövlar som jag kunde ha stående nedanför sängen så att jag kunde kliva i dem om jag skulle upp på natten. Men kan ju slå vad om att kackerlackor älskar att gömma sig i stövlar. De tycker ju om fukt och mörkt. Skall kanske inte köpa stövlar, bara ha sandaler som jag alltid kan se att det inte finns någon kackerlacka i innan jag sätter dem på mig. Har lugnat mig lite idag, men är trött. Försov mig klart från min strandpromenad, men jag tror att hundarna också var lite tröttare än vanligt efter de nattliga aktiviteterna.

Ja, jag har ju sett den där filmen om kackerlackor, där de dansar och sjunger och verkar ganska trevliga, men jag tycker inte att de är trevliga även om jag tänker på filmen. Samtidigt är det ju jag som är inkräktare, de har ju funnits i många miljoner år mer än vad mitt släkte har gjort. Men jag vill inte ha dem. Känner mig som ett stort barn när jag envisas med att de borde inte finnas. Tycker faktiskt det är trevligare med ormar, men gillar inte spindlar heller. Kan vara att jag tycker ormar är trevligare på grund av att jag inte har sett så många hemma hos mig. Alltså ingen alls än så länge i alla fall. Man skall aldrig ropa hej. Helt säker på att jag hade blivit helt stel av skräck om jag hade vaknat av att en orm slingrade sig upp över min kropp, även om det bara var en snok.

Idag skall jag få en ny bänkskiva, hoppas det blir bra. Och imorgon skall jag få väggen till min solpergola.

3 kommentarer

  1. Åh, förlåt men jag skrattar! Känner även igen mig och förstår precis ditt obehag och just det att vilja dela eländet med någon, just då. Bra gjort och jobbat av dig med spray och städ! Ska skicka dig en skojig bild över Messenger!
    T

    Gilla

  2. Har nog aldrig sett ngn kackerlacka! Räddade nyss en ödla som katten kom med i munnen. Inte så snällt av katten. Annars lyser våra spanska skogssniglar med sin frånvaro. Vi har däremot gott om myror i gräsmattan
    Dom bygger en stack runt en stubbe. Vet inte om man kan äta den sortens myror. Annars kanske man måste ta till sådana åtgärder nu när åkrarna är bruna och djuren svälter ihjäl. Ska googla på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s