Mitt nya kök!

Fick alltså granitbänkskiva, ny vask och induktionshäll igår. Köket ser ut som nytt. Jag blev väldigt nöjd med utseendet. Det blev jättefint, speciellt den svarta vasken är jag nöjd med. Allt blev fint, men och kanske ett stort men. Induktionsspisen försökte jag få igång när hantverkarna hade gått. Fungerade inte. Läste i de böckerna som de hade lämnat kvar. Fick där veta hur jag kunde montera spishällen, men inte hur jag kunde få igång den. Nu är det ju så att jag faktiskt älskar elektronik och var fast besluten på att lösa problemet. Hittade till slut bruksanvisning på nätet. Men knapparna fungerade likväl inte. Till slut fick jag en zon till att få upp värmen till 1, men där var det stopp. Försökte då att stänga av värmen på den plattan, gick inte heller. Den blev varmare och varmare, tur att den bara stod på 1 och att jag inte hade fått upp den på full effekt, då hade kanske allt annat i köket smält ner. Till slut löste jag problemet med att låsa hällen, den touchknappar fungerade som tur var. Skam den som ger sig, men nästa gång jag försökte fick jag bara igång timern och aldrig någon effekt. Jaha, det var det. Skrev email till de som hade installerat allt. Fick bruksanvisning tillbaka på hällen. Det hjälpte dock inte så himla mycket, eftersom det inte var den hällen som jag hade fått. Såg i offerten vad hällen hette, det var alltså fel häll som hade blivit installerad. Skrev till dem att jag hade varit lyckligare om jag hade fått den hällen som de hade skickat bruksanvisning på. Det blev många mail fram och tillbaka. Men saken var klar jag hade fått fel häll. Jag tror att det här måste vara en häll från den tiden när man startade med induktionshällar och ännu inte hade helt löst problemet. Nu är de i alla fall på gång med att försöka lösa problemet. Vad gör dem om det är en häll med andra mått än den jag har fått? Ser framför mig att de då måste byta ut bänkskivan också, kan inte vara så lätt att ändra på måtten i en granitskiva. Ja, vi får väl se hur det blir. Just nu undersöker de alltså vad som har hänt. Kanske det är de som har fått en fel leverans och då är det väl Whirlpool som får stå för kostnaden.

Idag kommer väggen till solpergola, så nu är här hantverkare igen. Pippi har ju för sig att man skall bita dem i hälarna när de bär in saker, så hon får vara i koppel. Det är inte så lätt att fånga in henne när hon inte vill det och även om hon bara har en hjärncell så är det vansinnigt svårt att lura henne vid de tillfällena. Då vill hon inte ens ha godis som hon annars älskar väldigt mycket.

Igår trodde jag att jag skulle delta i den där tisdagsgruppen, som jag var på förra tisdagen. Det var ju så trevligt, men fick då veta att jag hade varit inviterad som gäst dit förra tisdagen. Ja, det visste jag ju men inte att inbjudan bara gällde den gången. Men så var det. Får alltså hitta på något själv här i La Marina istället, eftersom det ju är hit jag hör. Jag visste ju förstås redan att jag inte bodde i Torrevieja, men trodde väl att jag kunde haka på dem likväl. Kunde inte det. Hade bara inte helt förstått reglerna. Mitt fel! Men jag skall ju i alla fall träffa en del av dem på Tupperwareparty imorgon. Det kan bli kul!

Läste om en 50-årig man som satte fyr på Portugals ambassad i Stockholm i april. Han hade hyrt en lägenhet i Portugal och där hade han fått så dyra elräkningar att hans ekonomi hade körts i botten och därför tyckte han sig ha rätt att sätta eld på hela Portugals ambassad. Ett klokt beslut? Kanske inte, och elräkningarna blev väl inte mindre för det. Jo, för Portugals ambassad blev de ju definitivt lägre, de hade ju inte så många lampor kvar att tända. Jag har en gång mött en man som inte tyckte om att städa, speciellt inte flyttstädning. Ni vet då man skall städa bort alla de fläckar som man har låtit bli att städa bort under tiden man bott i huset/lägenheten, alla de där skåpen osv, osv. Jag själv avskyr det. Speciellt som man istället vill använda tiden till att packa upp på det nya stället istället för att vara kvar på det gamla och städa för att någon annan skall njuta av resultatet. Denne man hade dock en lösning på problemet som var lika effektiv som att bränna ner ambassaden. Han satte fyr på lägenheten. Kruxet var ju att det faktiskt var en lägenhet och att alla i det huset hade inte tänkt att flytta. Men det fick dem göra och han slapp att städa sin lägenhet. Ja, man säger ju alltid att man skall inte se på problemet, man skall se på lösningar. Vilken lösning som helst är väl bättre än att inte göra något åt problemet. Jag har ibland haft lust att plagiera hans lösning när jag har flyttat. Har än så länge inte gjort det, men man kan ju aldrig veta.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s