Tupperwareparty och Saharasand!

I torsdags var det Tupperwareparty. Ett något annorlunda sådant, stället var en restaurang i Torrevieja. Som jag minns så brukade det vara hemma hos någon, men inte så här i Spanien. Här träffas man på restauranger, inte hemma hos. Undviker en massa städning, vilket ju är en fördel i värmen. Man orkar ju knappast lyfta sin egen kropp när det är som varmast, ännu mindre en dammsugare. Men innan partyt började så flät kroppen sakta iväg i svettböljor. Luftfuktigheten är hög. Restaurangen ordnade dock med lite fläktar det kändes väldigt bra. Deras AC verkade inte att fungera. De sade att de hade den på max, men det kände man inte av. Men fläkten var okey. Sedan var det ju det gamla vanliga med Tupperwareparty. Det var mer än 10 år sedan som jag var på ett sådant sist. Jag köpte en del grejor, en del sådana som jag redan har någonstans i världen men inte vet helt var. Kanske har mina barn tagit över dem eller kanske de finns nerpackade någonstans i väntan på att bli uppackade. Men de är i alla fall inte där jag är. Så är det när man flyttar runt i världen.

När det regnar här så blir det inte renare, det blir smutsigare. Man säger att det är sanden från Sahara. Ja, min tomt som ju är täckt med klinkers istället för det vanliga konstgräs blir helt gul. I bassängen lägger sig också ett lager gult stoft på bottnen. Bilen blir gul bara på några timmar. Kan vara helt nytvättad. Det som jag tycker har hänt i sommar, är dock att det inte ens behövs ett regn utan det verkar som om det är nog med lite vind. Allt täcks av gul sand från Sahara. Det är därför husen i Spanien ofta är gula, smutsgula. Vi som bor i de där nya vita funkishusen som just nu är populära att bygga har ett problem med den vita färgen. Har sett att en del hyr in målare vartannat år för att bättra på den vita färgen, en del försöker med högtrycksspolare, men husen blir snart gulvita igen. För egen del har jag gett upp. Huset får väl bli gult som husen tydligen bör vara här nere. Men jag tycker inte om det där gula dammet överallt, på bil, på klinkers, i bassäng osv.

Har haft en fungerande högtrycksspolare som jag har splolat av bil och klinkers med. Har fungerat bra, men nu var det problem med högtrycksspolaren. Även om jag trodde det var en bra kvalitet som jag trodde, så sprutade vattnet nu ut på fel ställe. Har ni försökt att öppna de där plasthöljens som är runt det mesta, dammsugare, högtrycksspolare osv, osv. Hittade så småningom i alla fall 6 skruvar. Kanske jag kunde öppna den när jag skruvat ut dessa. Sagt och gjort, skruvade ut dem. Varför sätter de skruvar på ställen som nästan är omöjliga att komma åt med en vanlig skruvmejsel? Lyckades dock så småningom. Men inte kom jag inuti högtrycksspolaren för det. Bara att skruva tillbaka dem igen. En slang hittade jag utvändigt. Klippte av den och satte på den igen för att den skulle sitta hårt. Kanske det var den, nej det var det inte. Satte för säkerhetsskäl ett buntband på den slangen, hade ingen slangklämmans. Fantasien är nödens moder, eller vad det nu heter. Men vad jag än gjorde så sprutade vatten under maskinen istället för genom slangen. Gav upp. Åkte och köpte en ny, den var dyr, för nu hade jag bestämt mig för att det skulle vara ännu bättre kvalitet. I affären sade de att det var en sådan som proffsen använde och att man inte behövde en så kraftig till en tomt. Nej, kunde inte bry mig mindre. Ville ha den bäste och en som höll.

Fungerade bra, har nu tvättat bil och klinkers men inte husfasad. Min poolskötare som är väldigt händig tog med sig den gamle. Han skulle se om han kunde laga den, jag var bara glad över att vara fri från den. Ändå spännande att höra om han kunde komma in i den. För mig var det absolut omöjligt. Hade nästan lust att göra som min far gjorde när ting inte ville som han ville. Ta en slägga och slå sönder den.

Läste en artikel som hade till överskrift ”Ta vårdnaden från mördarna!” Blev nyfiken. Det visade sig vara en journalist som själv hade blivit utsatt för att hennes pappa hade mördat hennes mamma när hon var 1 år gammal. Hon hade därefter levt med skyddad identitet eftersom pappan bedömdes som en säkerhetsrisk för henne. Men hon skrev om pappor som hade mördat sina barns mammor och sedan visserligen fick fängelse men också blev tilldömd vårdnaden för barnen!! Jag trodde inte mina egna ögon. Kan detta vara riktigt. Det beskrevs också i artikeln om att barnen blev tvingade att besöka sin mammas mördare i fängelset oavsett om de ville eller inte. Prata om att lagen som säger att barn har rätt till båda sina föräldrar istället handlar om att föräldrarna har rätt till sina barn. Verkar som att barnen blir ägodelar istället för individer. Och med ägodelar kan pappa och mamma göra vad man vill, för de har likväl rätt till sina ägodelar, alltså barnen. Kan inte vara rätt!!

2 kommentarer

 1. Ja hade varit kul att träffa dig där. Men hoppas att vi ses nästa gång du är i Spanien. Hoppas ni har det fint i Sverige.

  Gilla

 2. Synd att man redan hade åkt hem, för det hade varit kul att träffa dig igen och alla dom andra som var med på Tupperware träffen. Jag har faktiskt sålt TW än gång i tiden.
  Ja usch för denna sand från Sahara, brukar kallas för blodregn.
  Kolla gärna in mitt nya inlägg på min blogg…..
  Ha det så bra!
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s