Soluppgång och hästar på stranden.

Jag älskar hästar och många andra däggdjur, alltså inte spindlar och kackerlackor. Att få uppleva både soluppgång och hästar på stranden är en bra början på dagen. Vad månde bli av resten? Ja, inte så mycket antagligen. Jag sliter fortfarande med min pensionärstillvaro och värmen. Att sysselsätta sig för sysselsättningens skull är inte bara bara. Jag kan ju alltid städa och på tomten finns det ju alltid något att göra. Dra upp ogräs, samla löv, såga palmblad och så vidare. Men man kan faktiskt inte göra så mycket utomhus mitt på dagen mer än att ligga eller sitta stilla i skuggan eller befinna sig i bassängen. Allt annat känns för mycket. Jag beundrar verkligen byggjobbarna här. Ser dem jobba och klättra omkring i gassande solsken. Fattar inte att de orkar. Jag kommer ihåg när jag jobbade som operationssjuksköterska på barnoperation. När vi hade nyfödda och för tidigt födda barn som måste opereras då hade vi ju över 30 grader inne på salen och dessutom var vi iklädda sterila kläder, mössor, munskydd och så vidare. I bästa fall fungerade hjärnan i 30 minuter, sedan fick man hoppas att det mesta var rutin. Man orkade inte tänka längre. Så de här byggjobbarna här måste väl göra ett eller annat misstag eftersom de befinner sig mitt i stekande sol i flera timmar i sträck. Borde finnas portabel dusch till dem. Hade varit fint med de där grejorna som liksom stänker vattendroppar på en.

I Sverige och Norge verkar det ju också vara lika varmt som här. Lite svårt att tro, eftersom jag aldrig har upplevt den värmen i Sverige eller Norge som jag upplever här. Men läser ju i tidningen om att det är så denna sommaren. Och alla bränderna. Läser inte om så många bränder här i Spanien utan nu är det tydligen i Sverige som det brinner. Antagligen för att det kanske inte finns så mycket att sätta fyr på här i Spanien. Men här finns ju en del pinjeskogar och en del palmer. Kanske de inte har lika lätt för att brinna som Björk, alm, bok och andra lövfällande träd. Inte vet jag. Eller så har människorna här nere lärt sig från barndomen att vara mer försiktig med eld.

Ja, nu har i alla fall de flesta av mina grannar här anlänt och det är lite mer liv och rörelse runt mig. Har ju tyskar till höger, norrmän, engelsmän och ryssar framför mig och belgare till vänster om mig. Inge problem med att ha högtalaren på med svenska böcker. Ingen som förstår likväl. Till att ha så många grannar nu är det ovanligt lugnt och stilla ändå. Det är bara tyskarna som har barn med sig. Där är ju en del liv och en del bollar som hamnar hos mig. De är ju de enda som kan se in till mig men då får de gå nära muren. Men jag har en del problem med att göra som jag brukar göra när jag badar, alltså bada naken. Även om jag menar att de kanske får lov att stå ut med hängmage och hängbröst på grannen om de envisas med att gå nära muren och titta över häcken för att få möjlighet att njuta av den utsikten. Men ja, jag har numera alltså bikinibyxor på mig när jag simmar. Vägrar dock att stänga inne hängbrösten. De får fladdra fritt.

Min ena son är nu på väg till min andra son i Norge. En bor alltså i Sverige och de ses inte så väldigt ofta, men nu skall det alltså ske. Lagom till den ena sonens födelsedag. Tänker alltid lite extra på dem när de är ute på vägarna. Det är ju en bit att köra men antager att det är bättre klimat i bilen än utanför bilen. Saknar dem också lite extra när jag vet att syskonen träffar varandra, skulle vilja vara där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s