Jag blev ledsen och upprörd idag när jag hamnade på facebookaviseringar. Där framställdes att man flyttade från Sverige till Spanien eftersom Sverige var så otryggt land. Detta är ju ett SD argument, men äger ju inte någon som helst riktighet. Man läser statistik som ett verktyg utan bakgrund. Ja, Sverige ligger högt i antalet anmälda våldtäkter. Men hur ser vår lag ut i jämförelse med andra länders lagar. Tydligen tittar inte SD på det. Vi har världens strängaste sexualbrottslag, där bland annat våldtäkt i äktenskap betraktas som ett brott. Jag menar definitivt att det är ett brott som skall anmälas. Men hur många länder betraktar det som ett brott. Till exempel har man i Indien rätt att våldta sin fru om hon är äldre än 15 år i Bahamas om hon är äldre än 14 och i Singapore om hon är äldre än 13 år!! Egypten har lägst antal anmälda våldtäkter i världen. I Saudiarabien blev en kvinna dömd till 200 piskrapp efter att hon blev utsatt för en gruppvåldtäkt. Om vi går tillbaka till sexualbrottslagstiftningen före 2005 så kommer Sverige inte att ligga speciellt högt i anmälda våldtäkter längre. Är det det vi skall göra, eller skall vi läsa statistik som fan läser bibeln. Skriver jag som är ateist. Men jag antager att ni vet vad jag menar även om jag varken tror på Gud eller Fan.

Sverige är faktiskt det land som har lägst brottslighet i hela världen. Om vi ser på mord och andra sorters fall av våldsam död som dråo och vållande till annans död. Det är nämligen den enda brottsligheten av brott som är lika enligt lagen i hela världen. Något samband med hårda straff och mordfrekvens verkar inte att finnas. Däremot finns ett samband mellan krig och hög mordfrekvens och mellan religion och mordfrekvens. Katolsk tro verkar att ha en koppling till hög mordfrekvens, medan islam, konfucianism, shintoism och protestantism har koppling till låg mordfrekvens. Världens våldsammaste och brottsligaste länder återfinns i Sydamerika, Centralamerika, Nordamerika och södra Afrika. I nästan alla länder på den amerikanska kontinenten är brottsligheten mycket högre än i. Västeuropa och den muslimska världen.

När vi tittar på statistik på Global Peace Index så ligger vi faktiskt som nr 14 i världen. Spanien ligger på nr 30. Och många, många länder under det. Jag har dock inte flyttat till Spanien för att jag kände mig otrygg i Sverige eller för den delen i Norge. Det handlar väl mer om mig som person och vad jag vill ha ut av livet så länge jag lever. När jag är död så är det ju skit detsamma. Skrämselpropagandan som så många svenska nu har tagit till sig genom att lyssna och läsa SD:s argument är skrämmande nog för mig. Jag behöver inte mer skrämselpropaganda från dem. Och jag kan lägga till ett argument nu att flytta från Sverige för att slippa SD:s propaganda.

Ja, det blev ju ett för mig lite annorlunda inlägg men jag blev så upprörd över att läsa om det. Kände först att det är ingen idé att svara något på sådana inlägg, men tänkte därefter att om jag låter det bara stå oemotsagt så går jag med på deras världsåskådning och visar på det sättet att jag håller med dem. Och ett stort, stort NEJ, jag håller inte med.

2 kommentarer

  1. Tusen tack du fina, som delar sann fakta. Ja, fakta är väl alltid sann, men det kanske skrivs fejk-fakta här och var 🧐

    Underligt hur det har blivit med denna önskan av tillbakagång i utveckling. En får hoppas att förnuftet segrar och kan hålla undan det motsträviga. Kram❣️ Tina

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s