Chiagröt och hallon.

Det är ju si så där med min livsstilsförändring. Har lite svårt att komma igång med den och hemfaller efter bara några dagar till någon form av sötsak igen. Häromdagen trotsade jag alla mina föresatser och köpte på mig choklad. Det hade jag ju bestämt mig för att det inte skulle komma in i huset igen. Men jag har inte alltid lika mycket motivation i affären som jag har när jag är hemma. Bestämmer mig innan jag åker och handlar att nu köper du inget onyttigt. Jaha och så kommer jag till affären. Skulle kanske kunna säga att jag kör en kamp mot mig själv, men jag tror inte man kan kalla det en kamp. Jag plockar på mig sallad, tomater, avokado osv. Därefter känner jag mig så duktig så jag måste belöna mig själv och då slinker det ner choklad alltså, till och med någon liten kaka till kaffet. Så var det med det. Jag har ju inte ens börjat äta salladen, så varför skulle jag belöna mig. Jag har försökt med att vara proppmätt när jag går till affären, det går lite bättre men inte maximalt bra. Sedan är det där med att byta ut havregrynen på morgonen. Den är nyttig men har för många kolhydrater och jag jobbar med att äta chiagröt istället. Har ni provat chiagröt. Man måste förbereda redan kvällen innan och det är lätt att glömma. Då är det mycket lättare med havregrynsgröt, går på 2 minuter i micron. Men jag vet ju också att jag föredrar havregrynsgröt på grund av sirapen. Det där söta ger mig ingen ro. Chiagröten måste man också ha någon frukt till. Försöker med hallon. Hallonen är väl okey, men kan inte låta bli att leta efter larver när jag äter hallon. Vet inte om ni kommer ihåg hur det var att äta hallon när man plockade dem direkt från buskarna. Man fick smula sönder dem helt för att vara säker på att det inte slank ned en och annan larv. Var har man gjort av larverna idag. Odlar man inte dem alls på friland eller har larverna blivit utrotade? Men okey det går att äta chiagröt med hallon. Chiafrön smakar ju inget alls utan det är ju hallonen och mandelmjölken som smakar med lite vaniljessens i. Men konsistensen på chiafrön blir som en geléklump som rör sig i munnen. Men jag äter och tänker att om jag kan fortsätta i 21 dagar så börjar jag kanske tycka om det.

Det går inte heller så bra med det där vindrickande. Jag skulle ju bara dricka vin var tredje dag. Men när jag då sitter där vid TV:n och inte får äta choklad och helst inte äta något som helst så sent på kvällen, så bestämmer jag mig för att det är en baggis att dricka vatten istället för vin. Men så är det ju det där med belöning och att ha en morot, eller kanske lite tröst. Har haft tråkigt hela dagen och inte gjort något själv. Behöver bli tröstad på något vis. Får inte ta choklad. Märker plötsligt att jag har gett mig själv tillåtelse att dricka ett glas vin. Förstår inte helt hur det gick till. Men jobbar alltså vidare med min livsstilsförändring medan jag fortsätter att lura mig själv. Känns ibland som om jag gör det mer för läkarens skull än för min egen. När jag upptäcker det om mig själv, så känner jag mig nästan som en trotsig 2-åring.

Har inhandlat fläktar i värmen. Ja, jag har ju AC, men alla dörrar och fönster bör vara stängda när den är igång. Och det har jag inte. Kan heller inte ha nytta av AC när jag sitter utomhus. Fläkt fungerar faktiskt även om ljudet ibland kan bli lite irriterande. Men har riggat upp den vid solsängen och kan faktiskt då ligga i solen en stund. Omöjligt annars. Tänker en del på det här med bränder i Sverige och Grekland. Undrar lite över hur det här går till. Man har infört grillningsförbud även hemma hos människor. Här i Spanien är det ju torrt hela året, och speciellt på sommaren. Har aldrig hört talas om något grillningsförbud. Men det kan ju vara att jag har missat det. Varför blir det så mycket bränder i Sverige när man för första gången på länge får det så torrt som det är denna sommaren? Varför inte i Spanien där det är torrt varje sommar? Pyromanerna måste ju ha rena himmelriket i Sverige denna sommaren. Och de har klart väldigt lätt för att tända på. Det brinner ju lätt nu. Annars har jag ju erfarenhet av att det inte är så lätt att få saker att brinna. Har någon försökt att få eld i en brasa utan hjälp av tändkubbar, tidningspapper osv. Faktiskt väldigt svårt även med tidningspapper. Men nu verkar det ju som om skogarna självantänder sig. Kan det vara möjligt, eller får de hjälp. Det sägs att det blir väldigt fint efter en brand. Att det blir god gödning till jorden. Men det tar ju en del år att få skogen att växa upp igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s