Regn och eld!

Idag är det tydligen möjligt att det blir över 35 grader varmt i Sverige. Har visst inte varit så varmt på över 200 år. När jag bodde i Sverige och Norge, sade jag ofta när det blev några dagar varmt i maj att: ”Nu hoppas jag att det varar till oktober!” Det skedde aldrig, men verkar som det börjar närma sig min dröm nu. Jag tänkte ju inte att allt det gröna skulle försvinna. För visst är naturen i Sverige och Norge vacker på sommaren, när blommorna blommar och björkarna står gröna och fina. Det har man visst inte nu. Verkar som att allt är torrt och brunt. Inga gräsmattor som glöder smaragdgröna denna sommar. Måste kanske skaffa sig konstgräs som man har här nere i Spanien för att få se det gröna. Nu har jag inte varit i Sverige och Norge denna sommar så detta är bara hörsägen. Ingen ide att åka från ett varmt land till ett annat. Det blir ju inte så mycket till förändring. Här sitter jag i skuggan och har min svalkande bassäng inom räckhåll. Det är nog bättre. Man har ju inte så stor lust att vara ute och gå och motionera när det är så här varmt. Har sett att det i nästa vecka skall bli uppåt 38, 39 grader här. Fläkt, AC, bassäng och skugga rekommenderas.

Skogarna brinner också i Sverige, men även så i Grekland tydligen. Det finns visst ett förslag om att EU borde instifta någon fond som skulle hjälpa länder med bränder så att de inte kör sin ekonomi helt i botten. Ja Grekland skulle väl i alla fall behöva någon sådan fond, men jag har ju för mig att de har fått ganska mycket fondpengar eller vad man kallar det för att klara sin ekonomi likväl. Men visst borde vi hjälpas åt, men det handlar väl inte bara om brinnande skogar. Det ryktas om att det skall börja regna i Sverige nästa vecka, behövs väl ganska mycket vatten för att släcka skogsbränderna. Jag hade aldrig tänkt att så många svenskar skulle längta efter regn. Det är ju inte så vanligt. Tänker på sången där sommaren mest regnar bort, det är ju liksom något man har vant sig vid och räknar med. Kan det vara den globala uppvärmningen månne.

Mycket klagande finns det i alla fall i tidningen. Någon som skrev at man måste göra något åt nätläkarlobbyn. Jag för egen del skulle ju tro mer på en helt datoriserad diagnostisk utredning än en levande människa. En levande människa kanske kan verka mer förstående och empatisk än en datamaskin, men han/hon kan definitivt inte hålla reda på så mycket som en dator kan. Den mänskliga hjärnan är begränsad och en dator kan hålla sig uppdaterad hela tiden. Kanske det går dithän istället att vi inte behöver så många läkare utan fler datorer istället. Jag tror faktiskt på det, samtidigt som jag också håller i tankarna på att det är dumt om vi blir för friska. Vi behöver ju dö för att ge plats till nya. Vi bör tänka på miljön, så kanske vi skall fortsätta med läkare oberoende av den mänskliga faktorn till att göra fel.

Jag blev ju häromdagen upprörd över en insändare på internett som skulle flytta till Spanien eftersom det var så otryggt i Sverige. Den tråden lades ner, troligen på grund av att det kom fler och fler invandrarfientliga inlägg. Rubrikerna som delades där kom från Flashback.org, friatider.se osv och det var skrämmande läsning. De var så vinklade att man faktiskt knappt kunde känna igen ursprunget. Var tvungen att gå in och läsa på någon av dagstidningarna och där kunde man efter att ha använt sin fantasi se vilken händelse det var frågan om, men det var inte lätt att hitta ursprunget. Prata om ”fake news!” Men det lärde i alla fall mig att jag nu hela tiden skall se efter vem som har lagt ut vad. Skall hålla mig långt undan Flashback.or, imittsverige.se,nyheteridag.se, friatider.se, nordfront.se, interrasistmen.se, altnorden.se, samtiden.nu och många många fler. Det blir tydligen bara fler och fler. Sörjer djupt över detta. Men lovar att jag skall läsa nyheter med större fokus på hur de är vinklade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s