Fredag och sol!

Fredag och sol, liksom torsdag, onsdag, tisdag osv. Det är ganska skönt likväl att veta att det är sol imorgon också. Morgnarna börjar visst nu med molnig himmel, vilket jag uppskattar. Det är skönast att gå strandturen vid denna årstid när det är mer moln än sol. Så man uppskattar faktiskt molnen, även om det inte är lika effektivt för mina solpaneler. Visserligen tror jag att den gula sanden från Sahara har gjort att de inte är så effektiva längre som de skulle vara utifrån reklamen. Kanske man skulle använda högtrycksspolare också på dem. Undrar vad som händer då, kanske de exploderar. Jag vet att jag borde ha haft någon form av batteri för att kunna använda dem maximalt också på natten, speciellt nu när jag har AC:n på hela natten. Får hela tiden veta att batterierna dels är väldigt dyra och dels att de inte är så effektiva ännu. Tillverkarna lovar att de skall bli bättre och bättre om jag bara väntar lite till. Undrar varför. Blir lite skeptisk när försäljare rekommenderar en att inte installera batterier. Inte van vid att de avråder en att köpa något som de tjänar på, men kan ju inte något annat än tro på dem, när de frångår sin längtan efter att tjäna pengar.

Denna veckan har min föresats att bli mer social hamnat på 0 eller till och med kanske – 1. Ja, jag har ju träffat folk på stranden och sagt Buenos dias, men inte så mycket mer. Har dock märkt att de flesta spanjorer säger både Hola och Buenos dias i samma mening. Så nu har jag också börjat göra det. Men annars har jag inte träffat eller sett så mycket folk. Visserligen är här fler grannar nu än på vintern. Tyskarna sidan om mig har nog ett helt barnkollo, med sig. Det låter i alla fall så. Pappan i huset ryter på tyska till dem med jämna mellanrum när der är väldigt glada. Glädje skall tydligen ses men inte höras. Trodde att det var tvärtom. Det är ju så att jag blir lycklig när jag hör de där barnrösterna som stiger i entusiasm över att livet är härligt, visserligen bryts det ibland av att någon kanske skadar sig eller känner sig orättvist behandlad, och då blir det illvrål istället för skratt. Det är kanske det pappan i huset försöker förebygga. Jag kan ju bara höra inte se, så jag har ju ingen aning om vad som sker när de skrattar som högast. Jag har hört att det finns ett ställe här i byn där man har en träffpunkt för svenskar på onsdagar. Hade verkligen bestämt mig för att gå dit, men det gjorde jag alltså inte av en eller annan anledning som jag fortfarande inte har klurat ut.

Läste i tidningen att det har blivit en storm av telefonsamtal till myndigheterna i Sverige när man införde grillningsstopp. På någon campingplats ville inte gästerna betala campingavgiften eftersom de inte fick grilla. För en svensk är livet inte värt att leva om man inte får grilla. Vad skulle ske om man började ta miljöfaran riktigt på allvar, som t ex förbjuda folk att köra bil mer än 2 mil om dagen till exempel eller andra åtgärder som inkräktade på våra upplevda behov. Grillning på sommaren är tydligen ett behov som man inte får inkräkta på. Man lagar mat inomhus resten av året men på sommaren måste man få grilla, annars räknas det inte som sommar, till trots för värmen!! Man vill ha pengarna tillbaka, kanske också för att sommaren har varit för varm. Undrar vem man kan begära pengarna tillbaka från eller åtminstone böter för sveda och värk. Det måste väl räknas som sveda och värk att sommaren inte blev som vi förväntade oss. Det är ju ingen som har begärt pengarna tillbaka på campingplatser för att man inte har kunnat grilla på grund av att elden släcks när det regnar. Det är ju liksom de somrar som man förväntar sig i Sverige och då blir inte problemet lika stort. Lite intressant likväl att se hur vi reagerar när någon inför diktatur. För lite diktatur är det ju när myndigheterna bestämmer vad vi får och vad vi inte får göra. Någon skrev om förbudet att vattna, det var tydligen inte heller populärt utan många försökte att vattna sin gräsmatta och sina blommor på nätterna när grannarna hade lagt sig. Enda möjligheten var tydligen att helt sonika stänga av vattnet på natten. Det är ju klart att just mina blommor måste få leva. Hur det gick med nattliga toalettbesök skrevs det inget om. Men man kan ju ana lukten på morgnarna. Nej, vi vill bestämma själv över vad vi skall och inte skall göra. Tanken på miljön sträcker sig i bästa fall till någon form av sopsortering.

Läste också om en kändis som hade tagit livet av sig eftersom han hade drabbats av PTSD efter ”metoo” kampanjen. Prata om inflation i begreppet PTSD. Hoppas att det inte var en psykolog som hade gett honom den diagnosen, för i så fall skäms jag över min yrkesgrupp. Man har nog inte läst på kriterierna helt för att uppfylla kraven på att få denna diagnos. Man skall ha blivit utsatt för allvarligt hot mot liv eller hälsa. Men jag har ju sett att kriterierna har urvattnats mer och mer och hört de som har fått diagnosen efter en skilsmässa och liknande trauma. Ja, det kan vara en trauma men en skilsmässa ger definitivt inte upphov till diagnosen PTSD. Klart det kan berättiga till en depressionsdiagnos som leder till ett självmord, men det är inte ett posttraumatiskt stressyndrom PTSD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s