Jorden snurrar!

Ja, jorden snurrar ju på riktigt, men jag brukar inte märka det vanligtvis. Idag märker jag det. Har märkt det sedan igårkväll. Vet inte helt orsaken till det, men kanske jag har snurrat för mycket själv. Man måste väl snurra i takt med jorden och kanske jag inte har gjort det. Skulle dock på värmen och att jag inte somnade förrän klockan 05:00 imorse för att vakna 06:00 gjorde väl inte saken bättre. Ja, jag dricker. Alla tjatar om att man skall dricka mycket i värmen, kanske tillföra lite mer salt också. Får kanske börja med oliver, de är ju salta. Min ene son brukar rekommendera vatten och oliver i värmen. Men jorden snurrade så pass mycket för mig nu på morgonen så att jag bestämde mig för att skippa strandturen och gå en kortare tur häromkring i grannskapet. Vet inte om hundarna uppskattar det lika mycket, tror inte det. Men det är en speciell känsla likväl att gå en morgonpromenad här en söndagmorgon. Verkar som att alla ligger kvar i sängen. En och annan människa med hund är ute och går liksom jag, men annars är det tyst och dött här. Doften av jasmin och oleander känns bedövande på sina håll. Lite längre upp på gatan är man snart färdig med byggandet av tror jag si så där 15 nya hus. De ligger väldigt tätt samman. Tror att musiken från ett hus kommer att störa åtminstone 5 andra hus. Som bäddat för grannfejder. Men alla är kanske inte här på samma gång, om man har tänkt att sälja till turisterna. Men också där är det väldigt tyst och lugnt en söndag morgon, annars brukar det vara ständiga ljud ifrån byggarbetsplatsen.

Kan vara att jag också har börjat med en ny diet. Ja, ni vet det där om dieter. Det skall man inte använda sig av, man skall äta sunt och riktigt inte använda dieter. Men jag har ju nästan lovat min läkare att jag skulle göra en livsstilsförändring istället för att börja på mediciner som jag inte tror på. Nu har det gått 1 månad redan sedan jag lovade det. Och det har nog inte varit så stor effekt av det. Har ju nu bara 2 månader kvar för att bevisa att livsstilsförändringar hjälper lika bra som mediciner. Men på grund av att jag bara har gått upp i vikt de senaste 2-3 åren så måste jag nog börja där för att få ner mitt blodtryck. Vet att LCHF har fungerat för mig tidigare, men inte den sista tiden. Min vikt står stilla när jag använder mig av det, men jag går inte upp heller, så det är ju alltid något. Men alltså ketogen kost är ju lite tuffare än LCHF, så jag har bestämt mig för att pröva det i min strävan efter att gå ner i vikt. Det handlar alltså om väldigt lite kolhydrator och väldigt mycket fett. Ja, igår bakade jag bröd av ägg, ost grädde och lite annat. Fett var det och jag blev mätt av 3 rutor. Så mätt att jag inte orkade något annat. Har också försökt med att dricka smörkaffe. Det smakar inte så gott, men eftersom jag inte vill utesluta kaffet helt så får jag ju försöka mig på det. Sedan är det då att få kroppen i ketos. Det finns visst stickor som man kan mäta det med. I bruksanvisningarna står det att det ibland går på en vecka att få kroppen i ketos men att en del personer inte får det resultatet förrän efter flera månader. Jag tillhör antagligen den delen av befolkningen. Men skam den som ger sig. Jag brukar dock ge mig ganska så fort om jag inte märker någon effekt. Får se hur länge jag håller på denna gången. Nej lätt är det inte med livsstilsförändringar. Men försöken skadar väl inte heller hoppas jag, förutom kanske att jorden snurrar eller om det är värmen, eller om det är sömnbrist.

Det har tydligen regnat lite i Sverige igår och verkar som att alla njuter av det. Fantastiskt att lite regn kan framkalla eufori i Sverige, det brukar vara tvärtom. Men vad skulle tidningarna skriva om i sommar om det inte var en värmebölja i Sverige. Nyhetstorkan är lika intensiv som torkan i skogen och på åkrarna denna sommar, ser det ut som när jag bläddrar i Expressen. Borde nästan säga upp prenumerationen över sommaren. Man sysselsätter sig med rubriker som: ”skall svettiga män utan tröja i stadsmiljö bötfällas?” Eller vad sägs om ” Anna Carin 53 fick värmeslag!” För att inte tala om: ”Prinsessans Sofias avslappnade stil.” ”Pontus strandsatt i Grekland”, ”Coop återkallar allergifarlig soppa!” ”Marys vackra semesterbild på familjen vid stranden.” Ja, inte vet jag om man kallar detta för intressanta nyheter. Ser framför mig en tidningsredaktion som intensivt sitter och letar något som man kan skriva om i tidningen. Man har ju vid det här laget pressat ut allt ur eldarna som brinner och torkan. Man fortsätter dock med det också. Ser ut som om man läste gårdagens tidning eftersom det står ungefär samma sak i den. Man kan ju inte pressa ut mer ur en citron än vad man har gjort. Det hjälper inte att bruka någon form av våld, man får likväl inte ut något ur den. Trump brukar ju vara ett säkert kort, men även här har man pressat ur allt ur citronen. Nu råder torka i Sverige och antagligen också på andra ställen i världen.

Lite konstigt ändå att man har mindre nyheter på sommaren än resten av året. På grund av att folk har semester? Alla blir lugna och slöa och det sker inte så mycket av världsnyheter alltså. Folk har slutat att komma med politiska beslut och krig och flykt har stannat upp. Kan det verkligen vara så? Världen håller andan i väntan på fler katastrofer. Tidningarna kramat musten av minsta droppe för att kunna fylla sina spaltmeter. Till och med Brexit verkar att hålla andan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s