Goda Grannar!

Faktiskt så skrev jag igår också, men av misstag lyckades jag radera allt jag skrev. Försökte med att googla hur jag kunde få det tillbaka. Men lyckades inte med det. Verkade så krångligt så jag hade nog inte klarat det i alla fall. Inspirationen att skriva hade försvunnit helt. Ni vet när man skall göra samma sak två gånger, så är det inget kul längre. Men jag kommer ihåg delvis vad jag skrev. Så nu till det.

Mina grannhus är nu fyllda av människor. Lite ovanligt för mig eftersom de oftast står tomma. Men nu har jag tyskarna till höger om mig. Där växlar man människor hela tiden. Ibland någon familj med små barn, ibland stora barn och ibland men väldigt sällan bara vuxna. Det är faktiskt i familj med varandra hela högen. Ni vet det där med äktenskap nr 1, nr 2 och nr 3. Det blir ofta väldigt stora familjer. Vuxna, gifta barn med egna familjer, småbarn, tonåringar osv och så då ens egen nya familj där ens fru (det är ju oftast en man som har gift sig och bildat ny familj) är i ålder med ens egen dotter. Låter jag fördomsfull nu. Kanske. Det kan ju också vara en äkta man som är i ålder med ens egen son, men så är det inte fallet med mina grannar. Men kul är det att lyssna på dem. Ibland när det bara är vuxna så är det förhållandevis tyst och stilla. När det är småbarn på gång, hör man ju mer stoj och stim. När det blir för stojigt hör jag pappa i huset ryta till. Tror i alla fall att det är pappa i huset. Ett av de små barnen har en väldigt bestämd vilja och tycker nog att livet i största allmänhet är orättvist. Det hörs på hennes stämma som ofta går över i högljudd ylande. Just det barnets ylande säger pappa inte så mycket om. I alla fall hör inte jag det så han pratar nog lite mer lågmält i så fall. Kan inte vara lätt att överrösta barnet. Det är ganska skönt med lite ljud i grannskapet. Igår anordnade de någon liftliknannde grej som man kan åka på för att hamna i bassängen. Ser lite kul ut härifrån, jag ser ju bara repet och glidhjulet som man hänger i. Hör också klart när de hamnar i bassängen.

Snett till höger har jag ett hus som har varit till salu ganska länge eftersom det blev för litet för de som hade köpt det från början. De har nu byggt ett större hus här i La Marina. De var från Norge. Osäker på vilken nationalitet ägarna idag har. Har sett någon skymt av dem, men har inte haft någon direkt anledning att ta kontakt med dem och de har inte heller tagit kontak med mig. Rakt framför mig har jag engelsmän. De brukar vara här länge åt gången, men inte så i år så det har varit tomt fram till nu i juli. De skall stanna till september. Många åker alltså härifrån över vintern och en del är här över sommaren när det är som varmast. Temperaturen skall visst gå upp i 40 grader i helgen. Väääldigt varmt. Till vänster om mig har jag belgare. Han landade i fredags kväll. Ja, inte med flyg. Han kör ner hela sträckan. Hans fru vägrar att åka med honom så hon flyger men hon kommer inte ner förrän i mitten av augusti. Själv har har blivit opererad för ett diskbråck så därför har han haft lång rehabilitering i Belgien och har därför inte varit här lika ofta som vanligt. Han har ett stort trädgårdsintresse så han kommer för att pyssla om sina växter. Kom in till mig i Söndags vid lunchtid med en iskall flaska rosévin. Alltså drack vi rosé och åt körsbär och hallon som jag hade hemma. Där bröts alltså min livsstilsförändring. Enligt den skall man inte dricka vin mitt på dagen. Men det var ju ändå en livsstilsförändring på ett sätt, eftersom jag ju vanligtvis inte dricker vin så tidigt på dagen. Fungerar bättre med vatten i värmen.

Kul i alla fall att ha grannar igen. Det är ju ingen som stör mig om jag inte vill bli störd. Ganska fin uppfinning det där med murar. Man kan umgås om man vill, annars behöver man inte se varandra och kan gå naken på sin egen tomt.

Annars slutade mina AirPods att fungera. Plötslig försvann de bara ifrån bluetoothen på mina enheter, alltså IPhone, IPad, Mac och IMac. Ingenstans gick det att koppla in dem. Bara puts vekk!! När man har försökt allt och litet till själv, så finns det ju inget annat att göra än att ringa support. Jag ringer alltid svensk support. Klarar mig dåligt med att kontakta Apple i Spanien. Hade inte kunnat lösa något problem med hjälp av dem. Men nu var det så att också supporten gick bet på att lösa problemet. Han kom dock på att jag kanske skulle kunna försöka med en av mina laptoppar. Sagt och gjort. Försökte det, men han tänkte då att den först borde uppgraderas till en högre IOS version. Okey, skulle ta tid så vi lade på. Det som nu skedde var att laptoppen låste sig. Först stod det att det inte gick att uppgradera till High Sierra och sedan blev skärmen svart. Efter en stund kom det upp ett frågetecken i en vit box på skärmen, som blinkade. Jag blinkade tillbaka men det hjälpte inte. Nu hade jag alltså fått ett annat problem. Låst laptop. Bara att ringa support igen men nu med nytt problem. Han hjälpte mig att resterna laptopen, man skall alltså slå ifrån, slå på igen samtidigt som man håller cm-tangenten och R-tangenten nere. Det fungerade. Nu skulle alltså alltsammans installeras från början. Det stod att det skulle ta 24 timmar. Det tog inte helt så lång tid men nästan. Nu fungerar alltså laptopen igen men inte mina AirPods.

Ja. Har vi inte problem så skaffar vi oss problem heter det ju. Kan skriva under på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s