Sömncykel!

Har ju tidigare bestämt mig för att jag inte skall gå på stranden på söndagarna. Men plötsligt så var jag ju där likväl. Vet inte hur det gick till helt. Det är ju inte så lätt att hålla reda på vilken dag det är när man är pensionär. Dagarna är ju ganska lika varandra så jag körde till stranden av gammal vana. Ja, helt riktigt så var det tjockt av fiskare. Nu hade de tydligen tagit hela familjen med sig och dessutom antagligen firat lördag kvällen här nere och därefter lagt sig och sova efter att de hade riggat upp sina fiskespön. Varje familj med självaktning verkar till att ha minst 5-6 spön. Det blir en massa fiskspö som är uppställda vid havsbrynet. Jag var ju ganska tidig idag så jag såg att de flesta spön hade alltså lysande grejor på betet. Kan ju tänka mig att fiskarna nappar då, även om de fiskar jag har sett dem fånga är lite för små för att äta. Det fanns i alla fall massor av mat framdukat på bord och på filtar och en del av familjen låg fortfarande och snarkade. Det fanns alltså inte en chans att hundarna kunde springa fritt. Personligen hade jag inte själv uppskattat om jag vaknade på stranden av att någon slickade mig i ansiktet. Och jag kan inte garantera att Pippi inte hade gjort just det innan jag hade kunnat hindra henne när det fanns så många tacksamma offer. Mat fanns det ju också överallt, så de fick snällt gå i koppel. De verkar inte till att uppskatta det lika mycket som att springa fritt och tjänstgöra som dammsugare på tappade brödbitar.

Solen gick upp efter ett tag och jag blir ju lika fascinerad varje gång jag ser det. Man kan ju se att den rör sig när den kommer fram över horisonten. Det är varje gång en underbar syn. Ett eldrött klot som speglar sig i havet och sprider rött guld i vattnet. Det gör det värt att gå upp på morgonen.

Idag är det någon form av helgdag här. Ja, klart det är ju söndag, men det brukar inte vara processioner och kanonskott varje söndag, men det är det idag. Jag har försökt att googla på spanska helgdagar både nationella och regionala, men får inte fram något om det. Det enda jag får fram är jungfru Marias himmelsfärd den 15 augusti. Men det är ju inte idag. Google kan inte allt. Undrar om de skall skjuta kanonskott hela dagen, de började redan klockan 08:00, så det är nog inte lönt att ta sovmorgon här. Hundarna tycker inte om det. De är inte livrädda, men det tycker inte om det. Håller sig väldigt nära mig hela tiden och Fluffy tittar på mig som om det var mitt fel.

Det är en del som skriver om hur mycket de avskyr tatueringar och att man inte borde få göra det. Själv har jag inte så mycket emot det så länge det sitter på andra och inte på mig själv. Jag tror att snart har alla mina barnbarn en liten eller större tatuering. Tror att det är en modetrend. Men kanske de skall välja sina tatueringar. Jag kan ju själv tänka mig om jag hade tatuerat in en till exempel söt liten kolibri på magen. Hur skulle den se ut idag. Ja, söt hade den inte varit, men stor. Kanske som en tjock papegoja. Kroppen förändras ju, så om det hade varit en båt eller stjärna eller vad som helst så hade den dels varit större och liksom svampigare och också fått lite rynkor här och där. Kanske inte så fint. Det bästa hade nog varit huvudbotten, tror inte jag har förändrats så mycket där. Men en tonåring tror inte på att kroppen skall förändras, det trodde inte jag heller när jag var tonåring. Hade ju svårt att tänka mig att jag skulle leva efter 50. Men här är jag i högsta grad levande, men utan tatueringar. Har ingen i huvudbotten heller.

Men att folk orkar lägga ner så mycket energi på hur folk ser ut förstår jag inte och nu när det är så varmt så bör väl folk spara på sin energi istället för att reta sig på hur andra ser ut. Jag har i alla fall alldeles nog med att fokusera på hur jag själv ser ut och det är inte rara grejorna, när man inte orkar ha kläder på sig ens i värmen. Men det finns likväl förslag på att man skall bötfällas om man går utan tröja i stadsmiljö. Ja, det gäller tydligen männen inte tjejerna. De får lov att visa sina magar. Om jag hade visat min mage i en affär är det dock risk för att även det skulle ha blivit belagt med böter. Men annars är det tydligen männens magar som omgivningen retar sig på. Jag förstår ju inte alls vitsen med att det som är det mest naturliga i världen, alltså kroppar, kan väcka så mycket känslor. Det är ju upp till var och en hur mycket kropp de vill visa för omvärlden. Men folk har tydligen överskott på energi, så den måste förbrukas oberoende hur bortkastat det är.

Jag blir ju lätt en sådan där appfreak. Läser något på nätet om den och den appen och måste lasta ned den. Har alldeles för många appar som jag inte använder på grund av det. Raderar en del men det verkar som om de ligger kvar i bakgrunden likväl, eller rättare sagt i molnet. Men just nu är en app som heter ”sleep cycle” som är min favorit. Alltså man startar den när man går och lägger sig och programmerar då när man vill vakna. Lägger den på nattduksbordet och någon gång omkring tidpunkten för när man vill vakna börjar den låta med en behaglig melodi, lugn och stillsam. Den väcker tydligen en när man sover som lättast och faktiskt det märks. Det är nästan när jag är vaken som den börjar att låta. I morse var det dock en halvtimme för jag hade programmerat den, men det är betydligt lättare att vakna just då. Rekommenderar den. Visserligen är det inte lika kul att få veta hur lång tid jag har snarkat under natten, den spelar faktiskt in mina snarkningar, så jag kan inte med bästa vilja i världen säga: ”Jag, jag snarkar inte!” Den har spelat in ljudet. Visserligen tycker jag inte att det låter så väldigt högt närmat spelar upp det. Den mäter det mesta. Som till exempel har jag de sista 6 dagarna tillbringat 33 timmar i sängen. Haft bäst sömnkvalitet den 3 augusti, men sovit längst antal tid den 1 augusti, har i snitt legat i sängen 6 timmar och 46 minuter varje natt. Och har vaknat med en snittpuls kring 53 slag/minut. Jag har också snarkat som minst 5 minuter en natt och som mest 2 timmar och 11 minuter. Det blir nästan lite otäckt när man ser det så här i statistik. Men jag lurar den lite. Jag sover ju faktiskt lite mer eftersom jag oftast tager en tupplur mitt på dagen. Eller faktiskt helst direkt efter frukost, innan det har blivit för varmt. Den tar jag dock inte i min säng utan utomhus. Lite kul är det med appar.

Sedan kan man ju undra på om det är så bra att använda sina smartphones och paddor i sängen när man ser bilden här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s