Inbrott och hårdrocksfestival!

Idag kom jag ner till stranden i tid. Det var nästan helmörkt, solen går tydligen inte upp nu förrän 07:13 står det på en av mina appar. Dagen krymper ihop fort nu, verkar det som. Snart är det jul. Till trots för att jag är pensionär så går likväl dagarna fort, även om jag inte gör något vettigt. Att göra något vettigt är väl att har uppgifter att göra som inte bara handlar om mig själv. Och det är jag i avsaknad på. Möter i alla fall lite människor på stranden på morgonen, alltid något. Annars har jag ju mina grannar runtomkring. Tänker att göra slag i saken idag och invitera dem till en gemensam träff på lördag. Kanske de inte kan komma, det blir lite dumt, eftersom jag redan har inhandlat lite mat. Tänkte att lite plockmat kunde passa, eftersom jag inte har en aning om hur många de är om alla skulle komma. Var på Carrefour i Torrevieja igår för att inhandla lite som inte finns här. Hittade till och med påsar med Bearnaisesås på svenska, inte illa. Köpte lite andra godsaker och kalkonfiléer, kalkonbacon och rostbiff. Lagade till rostbiffen igår eftersom jag tänker att servera den kall. Har också tänkt att sno ihop lite fyllda kalkonrulader med lite olika fyllningar och hemgjord potatissallad. Kanske marängsviss till dessert. Vill inte göra det för jobbigt för mig på dagen för sammankomsten utan tänker att servera allt kallt. Dessutom är det ju väldigt varmt hela dagarna så de får inte komma förrän klockan åtta på kvällen. Eventuellt kanske de inte kan komma någon av dem. I så fall har jag mycket mat att ge bort. Kommer inte att klara av att äta allt själv.

Idag har det varit mulet nu på morgonen, underbart. Ja, jag älskar egentligen sol och värme annars hade jag inte bosatt mig här. Men mitt på sommaren håller jag mig i skuggan och rinner likväl bort, så det känns skönt med lite moln på himmelen. Min vindruvsranka börjar att få bruna blad till trots för konstbevattning så jag låter nu vattenslangen ligga med droppande vatten hela tiden för att se om det hjälper. Kan ju vara att självbevattningen inte ger tillräckligt mycket vatten till just vindruvsrankan. De andra växterna växer dock för fullt. Murgrönan växer som ogräs, är inte så säker på att jag vill behålla den, även om den ger tomten en grön och fin touch hela året. Jag klipper den hårt men den är snart lika hög igen och klättrar över till grannen över muren. Palmerna är en fråga för sig. Där vissnar ju de nedersta palmbladen hela tiden. Det som var 4 söta palmer när jag köpte huset börjar nu att bli så stora att det snart är problem för mig att såga ner de vissnande bladen. Jag tyckte bättre om dem när de var små och söta. Men ting växer och jag med dem, men bara på bredden på längden krymper jag mest. Och jag som inte var så hög från början!

Läste om två äldre män som smet från ett äldreboende i Tyskland för att gå på hårdrocksfestival. De återfanns av polisen klockan 03:00 på morgonen men ville inte lämna festivalplatsen. Beskrevs dock som lite förvirrade. Verkar dock inte vara mer förvirrade än att de visste vad de ville. Hårdrocksfestival hade nog gjort mig förvirrad också. De kunde väl få stanna kvar lite till. Verkar att veta vad de ville och gjorde det till trots för att omgivningen tydligen inte tyckte att det passade sig. Underbart initiativ.

En av Expressens skribenter hade haft inbrott i sitt hur medan hon var på semester. Tjuvarna hade inte tagit något, hon menade att de hade insett att hon inte hade något värdefullt. Kanske de var ute efter helt andra saker. Jag har ju själv haft inbrott ganska många gånger i mitt hus i Skåne. Den ena gången hade de tagit allt möjligt. Verkar som de skulle inreda en lägenhet och behövde lite av varje. En gång hade de bara tagit några flak med öl och lite sprit. En x-box en gång, gräsklippare och båtmotor är också en del som de i olika omgångar stal. När jag säger de så kan det verka som om de behövde det ena en gång och sedan när gräset blev för långt hemma hos dem tänkte de att, jaha, vi vet ju var vi kan hämta det. Någon gång kände de att de blev lite törstiga och då visste de ju också var varorna fanns. Och när de blev lite rastlösa så behövde de något att göra. Jaha där har vi ju en spelkonsoll, den hämtar vi. Jag tror att mitt hus blev lite som ett lager för dem, oberoende av larm eller inte. Larmbolagen åker ju inte ut och jag bodde i Norge, inte en chans för mig att hinna dit. Ja, jag har du dessutom haft inbrott när jag bodde i ett annat hus i Skåne, medan jag och mina barn sov. Dessutom verkade det som om mina dåvarande två hundar (lite större än vad jag har nu) också sov. Då var det lite silverskålar, luftgevär och den gången också öl. Öl verkar att vara gångbart på marknaden. Det är faktiskt inte så att jag tycker det är obehagligt att tänka mig att jag har haft besök av tjuvar. Inget som stör mig på det sättet att jag upplever rädsla för att de skall komma när jag är där eller obehag om de har rotat bland mina underkläder. Det får de gärna göra om de tycker att det är så spännande. Men sur blir jag. Jag tycker inte om det. Blir förbannad, men samtidigt är det nog något man måste räkna med och jag inbillar mig inte att det hjälper så mycket med låsta dörrar och alarm. Vill de in så kommer de in.

Svenskarna här nere i Spanien pratar mycket om att säkra sig mot inbrott. Men här nere har jag bara blivit av med poolpumpen och så förstås min väska som jag hade lämnat kvar i bilen, man får ibland skylla sig själv. Annars trot jag inte att det är mer inbrott här än i Sverige.

En kommentar

  1. Jag har samma feeling för tjuveri. Vi snusade gott i nya husbilen i södra Frankrike. Märkte inget av någons olovliga besök och dennes behov att sno en ryggsäck av oss.

    Men kl 03.15 knackar gendarmeriet på! Någon hade sett vad som pågick och larmade. Vi hade nog kunnat bli av med lite till, annars.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s