Överskott på män!

Igår kom jag mig äntligen för att invitera mina grannar på lite vin och mat. De kommer på lördag, verkar som allesammans kommer – 14 st. Nu får jag invitera mina stolar och bord. Men har bestämt mig för buffé, så kan de sätta sig var de har lust. Skall försöka att inte göra det för komplicerat. Men idag skall jag alltså laga mat, och imorgon får det bli städning och ställa allt annat i ordning. Har redan kokt potatisen till potatissallad och rostbiffen är också klar. Skall alltså fortsätta dagen med att handla lite som jag inte fick tag i igår och göra kalkonrullader plus lite annat. Problemet i värmen blir väl att hålla allt kallt. Kylskåpet har ju begränsad plats. Började likväl dagen med strandpromenaden. Fluffy betedde sig som om hon inte tillhör någon annan än sig själv. Ja, man kan ju inte äga levande väsen, men trodde likväl i min enfald att hon ville vara samman med mig och Pippi. Men hon sprang bara på och var snart så långt borta att jag inte kunde se henne och inte hörde hon heller att jag ropade på henne. Mötte ett par som vi brukar möta och de pekade framåt att min hund fanns där någonstans långt borta. Ja, på spanska förstås, men jag tror att det var de de sade. Hon brukar ju komma samman med mig och Pippi annars. Hon var redan på väg till bilen när jag hann fatt henne, så hon vet ju var hon skall i alla fall. Ingen chans att någon fångar in henne och kidnappar henne. Hon går inte frivilligt fram till främmande människor. Hon får nog gå i koppel ett tag på stranden, men den är numera så bekant för henne att hon nog tror att hela stranden är hennes.

Annars läste jag i tidningen idag att någon hade kört över en katt och lagt den i en fryspåse sidan om vägen. Ägaren till katten har nu lämnat in en anmälan om smitning till polisen. Förstår inte helt detta! Om den bara hade kört över katten och lämnat den på vägen, så hade det varit helt okey, eller?? Man ser ju en hel del katter döda på vägen även om jag ryser till varje gång det händer så sker det ju med katter. De brukar man ju inte gå ut och gå med i koppel. Såg senast nu i våras en katt som sprang över vägen och under bilen framför mig, den for upp i luften och landade. Var säkert skadad men den gick inte att finna när jag stannade bilen, den hade löpt iväg. Dog säkert någonannanstans, men trot inte att man kan anmäla det för smitning, även om den smet iväg. Men nu skall alltså polisen utreda smitningsolyckor för påkörning av katter. Alltså jag älskar katter också liksom de flesta djur, men jag trodde att vi hade ett underskott på poliser och att anmälda brott inte hade nog personal för att utredas. Men jag kanske har fel.

Läste alltså också om att vi numera har ett överskott av män i Sverige. Det anses vara ett stort problem. Varför det? Man kan väl införa månggifte, men denna gången till kvinnornas fördel. Kvinnorna får alltså åtnjuta full markservice och välja hos vilken man hon vill tillbringa natten eller också ha förmånen att inte välja någon av dem. En man till att sköta hushållssysslorna, kanske två, är inte säker på att en man klarar av det som kvinnor har gjort i många år. Två män som försörjer familjen och kvinnan själv kan ta det jobb hon önskar som en hobby. Jag kan ju nu också förstå varför kvinnor är lägre betalda än män. Männen är ju inte lika många så det blir inte lika dyrt. Eller har jag fått något om bakfoten. Men det kanske nu är slut med att ge kvinnor en massa råd om hur de bör vara och se ut för att vara attraktiva på relationsmarknaden. Vi får nog vinkla det åt männen istället. Det är dags för dem att leva upp till kvinnornas förväntningar istället för tvärtom. De kanske måste vårda sitt språk en del och kanske också sig själv. Vilken kvinna vill ha en plufsig öldrickande man när det finns massor av andra att välja på. Ja, det skulle kanske vara för att han faktiskt har lärt sig att vara människa och inte bara man. De måste kanske också börja tänka på lite bildning, då kvinnorna vinner stort när det gäller bildning. Ja, skall bli kul att se i alla fall. Många är rädda för utökat våld mot kvinnorna, men som jag ser det så kan väl inte en mans sexuella drift tillgodoses enbart via våldtäkter. Jag trodde med alla mina fördomar att män tänker sex var 5:te minut och då gäller det ju för dem att ha något som är lite mer permanent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s